Biluthyrning Skopje

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Skopje på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Skopje

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Makedonien
  3. Biluthyrning Skopje
EasyTerra Biluthyrning Skopje är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Skopje

Biluthyrning Skopje
Biluthyrning Skopje

Inledning

Skopje är huvudstad i Republiken Makedonien. Staden har varit underkastad flera olika supermakter. Det Osmanska riket hade absolut makt under längst tid vilket speglas i det stora antalet moskéer och andra byggnader från den tiden. Man kan dock också beundra kyrkor från den bysantinska tiden och lämningar från romarna (däribland en akvedukt) i Skopje.

Befolkning

Staden har nästan 700 000 invånare. 

Geografiskt läge

Skopje är centralt beläget på Balkan, i sydöstra Europa. Floden Vardar rinner genom staden och mynnar ut i Egeiska havet via Grekland längre söderut. Skopje ligger ungefär halvvägs mellan den serbiska huvudstaden Belgrad och den grekiska huvudstaden Aten.

Ekonomi

Närvaron av tung industri i Skopje går tillbaka till kommunisttiden. Det finns fortfarande kemiska fabriker, maskinkonstruktion och metallindustri. Textilindustrin är också viktig när det gäller arbetstillfällena i staden. Under de senaste åren har Skopje fokuserat mer och mer på handel, finansiell service och logistik. Det finns skattefria zoner nära staden för att locka modernare företag. Skopje marknadsför också sin rika historia i hopp om att fler turister besöker staden. 

Flygplatser

Skopje flygplats är uppkallad efter en av Makedoniens största söner, Alexander den store. Den ligger över 2 mil öster om stadens centrum och är lätt att nå med hyrbil. Från centrum tar man Boulevard Aleksandar Makedonski österut och därefter motorväg M3 eller M4 till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Skopjes centrala busstation ligger omkring 2 kilometer öster om stadens centrum. Detta är inte så konstigt eftersom tågstationen också ligger här, och det är därför en knutpunkt för kollektivtrafiken.  Skopjes allmänna busstrafik är bra med ett omfattande nätverk till olika delar av staden. Det finns planer på att bygga en spårvagnslinje i staden. Det finns också buss- och tågförbindelser med bland annat den grekiska staden Thessaloníki, serbiska Belgrad och bulgariska Sofia.

Trafik och parkering

Den gamla stadskärnan är delvis ett gågateområde, men den är liten nog för att utforska till fots. Man hittar flera stora parkeringsplatser och parkeringshus där man kan parkera sin hyrbil. Av säkerhetsskäl avråder vi från att parkera på gatan.  

Hotell

Makedoniens huvudstad har ett bra logiutbud, men om man vill sova gott på natten är det bäst att inte boka rum i stadens centrum. Där finns många barer och nattklubbar som är öppna långt in på natten, särskilt nära den gamla bron över floden. 

Externa källor

För mer information om Skopje rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Skopje

EasyTerra Biluthyrning Skopje jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Makedonien, men i en annan stad än Skopje, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Makedonien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Makedonien du vill hyra en bil.