Biluthyrning Beirut

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Beirut på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Beirut.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Beirut

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Libanon
  3. Biluthyrning Beirut
EasyTerra Biluthyrning Beirut är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Beirut

Biluthyrning Beirut
Biluthyrning Beirut

Inledning

Beirut är huvudstaden i Libanon. Under det långvariga libanesiska inbördeskriget skadades staden svårt (en gång i tiden kallades den för österns Paris). Under de senaste åren har många byggnader i Beirut renoverats och staden har återfått en del av sin forna glans.

Befolkning

Det exakta antalet invånare i Beirut är okänt, eftersom folkräkningen gjordes före inbördeskriget. Två miljoner människor beräknas leva i staden.

Geografiskt läge

Beirut är centralt beläget vid kusten, på en halvö som sträcker sig ut i Medelhavet. Öster om staden ligger de libanesiska bergen.  

Ekonomi

Beirut var en gång i tiden Mellanösterns viktigaste finanscentrum. Även om bankväsendet fortfarande är av betydelse i den libanesiska huvudstaden så har inbördeskriget skadat den ekonomiska sektorn svårt. Jordaniens huvudstad Amman verkar har övertagit en stor del av regionens finansiella tjänster.

Det finns även silkes- och bomullsfabriker och handeln med guld och silver hålls fortfarande vid liv. Sedan inbördeskriget tog slut har turismen i Beirut börjat öka igen.

Flygplatser

Rafic Hariri internationella flygplats är belägen nio kilometer söder om stadens centrum i Beiruts södra utkant. Utanför rusningstiden så är det enkelt att nå flygplatsen med en hyrbil via motorvägen Hafez El Assad.

Kollektivtrafik

Beirut har ett utmärkt offentligt bussystem, vilket består av stora blåvita stadsbussar och mindre rödvita minibussar. Det finns inga busshållplatser, man sträcker helt enkelt ut handen för att bussen ska stanna.

Trafik och parkering

Trafiken i Kairo är kaotisk och under morgonens och kvällens rusningstid så står trafiken stilla på många olika platser. Dessutom är stadens centrum ett område avgränsat för fotgängare.

Det är även svårt att hitta en parkeringsplats på gatan. Dessutom får man inte parkera i mer än två timmar på många gator. Det är bättre att parkera hyrbilen i ett av parkeringsgaragen eller på en övervakad parkeringsplats. 

Den libanesiska huvudstaden har ett stort utbud av logi. Priserna är emellertid något högre än i andra länder i regionen. De flesta budgethotell ligger i stadens gamla centrum. Lyxhotell finner man huvudsakligen i Ain El Mraish, vid havet. Beirut lockar fler turister än någonsin, därför är det tillrådigt att boka hotellrum i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Beirut rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Beirut

EasyTerra Biluthyrning Beirut jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Libanon, men i en annan stad än Beirut, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Libanon-sidan, där du kan välja i vilken stad i Libanon du vill hyra en bil.