Biluthyrning Amman

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Amman på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Amman

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Jordanien
 3. Biluthyrning Amman
EasyTerra Biluthyrning Amman är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Amman

Biluthyrning Amman
Biluthyrning Amman

Inledning

Amman är huvudstaden i kungariket Jordanien. Det är en av de äldsta städerna i världen som alltid har varit bebodda. För omkring tio tusen år sedan fanns det redan en bosättning på den plats där Amman ligger idag. Staden består av en gammal historisk del (östra Amman) och en del där moderna höghus dominerar stadsbilden (västra Amman).

Befolkning

Staden har växt snabbt, särskilt på grund av det stora antal flyktingar som har hittat ett nytt hem i Amman. Staden har nu mer än två miljoner invånare. 

Geografiskt läge

Amman är belägen i ett mycket kuperat område i nordvästra Jordanien. Den ursprungliga staden byggdes på sju kullar, men på grund av sin snabba tillväxt breder den idag ut sig över så många som nitton kullar.

Ekonomi

Amman är Jordaniens och i växande grad Mellanösterns ekonomiska hjärta. Staden kallas redan för 'det nya Beirut'. Beirut var en gång i tiden regionens finansiella centrum, men förlorade denna position till följd av det ständiga inbördeskriget under många år. När det gäller finanssektorn och den kommersiella sektorn genomgår Amman en snabb tillväxt. Byggsektorn växer också vilt vilket syns på det stora antalet skyskrapor som håller på att byggas.  

Flygplatser

Queen Alia internationella flygplats är belägen 3,2 mil söder om Amman. Utanför rusningstiden är det enkelt att nå flygplatsen med hyrbil via väg 15 Syd. Precis före staden Al Jizah är utfarten till flygplatsen tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Amman har ett tillräckligt omfattande offentligt bussnät. Kommunfullmäktige håller på att bygga speciella bussfiler för att underlätta cirkulationen. Det finns även planer på att anlägga ett tunnelbanesystem, men det kommer att ta många år innan de första tunnelbanetågen fungerar.

Trafik och parkering

Trafiken i Amman är livlig och kaotisk. Även om många nya motorvägar har byggts så står trafiken ofta helt stilla under morgonen och kvällens rusningstid. Det rekommenderas absolut inte att köra omkring i stadens gamla centrum, som har många smala gator. Jordanierna parkerar sina bilar var som helst. Om man är turist är det bättre att lämna bilen på en övervakad parkeringsplats eller i ett parkeringsgarage.

Hotell

Det finns ingen brist på logi i Amman. Det sträcker sig från mycket enkla pensionat till femstjärniga hotell. Amman håller tydligt på att uppstå som ett kommersiellt och finansiellt centrum i Mellanöstern. Om man vill bo på något av de bättre hotellen, rekommenderar vi därför att man bokar hotellrum i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Amman rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • Green Motion
 • National Car Rental
 • Omaish
 • Payless Car Rental
 • Thrifty
 • U-Save Auto Rental

Biluthyrningsplatser i Amman

EasyTerra Biluthyrning Amman jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Jordanien, men i en annan stad än Amman, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Jordanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Jordanien du vill hyra en bil.