Biluthyrning Porec

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Porec på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Porec.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Porec

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Kroatien
  3. Porec
EasyTerra Biluthyrning Porec är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Porec

Biluthyrning Porec
Biluthyrning Porec

Inledning

Poreč är en gammal hamnstad i Kroatien som är över tvåtusen år gammal, full av byggnader från den bysantinska och venetianska tiden. Den främsta sevärdheten är Eufrasiusbasilikan från 500-talet som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Stadens läge vid det Adriatiska havet och dess historiska stadskärna gör den till en turistattraktion.

Befolkning

Staden har ungefär 12 000 invånare.

Geografiskt läge

Poreč är belägen på halvön Istriens västkust, vid Venedigbukten i den norra delen av det Adriatiska havet. Kusten mellan floden Mirna i norr och Vrsar i söder består av vackra sandstränder.

Ekonomi

På grund av sitt strategiska läge vid hamnen så var Poreč en gång i tiden en blomstrande handels- och fiskestad. Idag utgör turismen den främsta inkomstkällan. Det finns emellertid en del livsmedelsindustri i den närliggande staden.

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Pula flygplats, omkring 5,5 mil sydöster om Poreč. Den är enkel att nå med hyrbil. Från Poreč tar man väg 302 österut och sedan motorväg A9 (E751) till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Poreč är en liten stad, särskilt den historiska stadskärnan, som man enkelt kan utforska till fots. Från busstationen finns det förbindelser via Pula och Rijeka. Det går även bussar till den kroatiska huvudstaden Zagreb. Under sommarmånaderna (april-oktober) finns det en färjeförbindelse med Venezia Lines till Venedig.

Trafik och parkering

Det finns flera stora parkeringsplatser runt staden som alla är tydligt skyltade. En hyrbil är perfekt för att upptäcka resten av Istrien. Vägarna på halvön är utmärkta och det finns även bra vägförbindelser till städer längre bort som till exempel Trieste, Ljubljana och Zagreb.

Hotell

Poreč var ett favoritresmål för den europeiska överklassen redan i mitten av 1800-talet. Därför finns det några gamla hotell i staden, men de flesta hotell ligger vid sandstränderna i närheten. Det är en långsträckt kust som är över 3,5 mil lång, mellan floden Mirna och Lim-dalen. Förutom hotell och turistanläggningar så finns det många lägenhetsbyggnader.

Externa källor

För mer information om Poreč, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Porec

EasyTerra Biluthyrning Porec jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Kroatien, men i en annan stad än Porec, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Kroatien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Kroatien du vill hyra en bil.