Biluthyrning Trieste

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Trieste på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Trieste.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Trieste

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Trieste
EasyTerra Biluthyrning Trieste är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Trieste

Biluthyrning Trieste
Biluthyrning Trieste

Inledning

Trieste är huvudstaden i den självstyrande italienska regionen Fruili-Venezia Giulia. Staden präglas av många olika influenser, eftersom platsen som den ligger på har varit en mötesplats för olika kulturer: den germanska kulturen i norr, den slaviska kulturen i öster och den latinska kulturen i söder.

Befolkning

Staden har mer än 200 000 invånare.

Geografiskt läge

Trieste ligger i nordöstra Italien och omges nästan totalt av grannlandet Slovenien. Det finns bara en smal landvägsförbindelse till resten av Italien. Staden ligger vid kanten av Triestebukten, som är ansluten till Venedigbukten.

Ekonomi

Lokalekonomin grundar sig huvudsakligen på hamnens handel. Tack vare det strategiska läget i förhållande till marknaderna i Östeuropa, transporteras många varor genom hamnen. Trieste är till exempel en viktig hamn för oljehandeln.

Triestes hamn är också en populär ankringsplats för kryssningsfartyg och det avgår färjor till Kroatien och Turkiet.

Flygplatser

Friuli Venezia Giulia flygplats ligger 3,3 mil nordväst om Trieste, vid motorvägen A4 (från Trieste till Venedig).

Kollektivtrafik

Trieste har ett bra kollektivtrafiknätverk med omkring 60 busslinjer. Bussarna avgår i allmänhet punktligt, även om frekvensen kan variera. Den mest trafikerade linjen har bussar som avgår var tionde minut. De andra linjerna har bussar en gång i halvtimmen. Biljetter kan köpas i tidningskiosker. Det finns även en färjeförbindelse till Muggia och en gång i halvtimmen avgår ett tåg från stadens centrum till Villa Opicina (tåget klättrar över 300 meter uppåt under resan).

Trafik och parkering

Trafiken kan vara livlig och kaotisk i Trieste. Om man föredrar en lugnare sorts sightseeing är det tillrådigt att parkera i hamnen och fortsätta till fots. I stadens centrum måste man betala för att parkera. Man kan be trafikpoliserna, som går omkring i centrum, om information angående hur och var man betalar.

Hotell

Trieste har ett stort utbud av hotell och annan logi att erbjuda. Grand Hotel Duchi d’Aosta, som ligger på Triestes främsta torg, är utan tvekan det mest exklusiva och eleganta hotellet. Staden har även gott om mer ekonimiska alternativ. I allmänhet är det inte nödvändigt att boka i förväg, såvida man inte är angelägen om att få ett rum med havsutsikt.

Externa källor

För mer information om Trieste, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Trieste

EasyTerra Biluthyrning Trieste jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Trieste, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.