Biluthyrning Rijeka

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Rijeka på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Rijeka

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Kroatien
 3. Biluthyrning Rijeka
EasyTerra Biluthyrning Rijeka är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Rijeka

Inledning

Rijeka är den största hamnen i Kroatien. Själva staden är ingen turistattraktion, men det är däremot stränderna i området. De flesta av besökarna åker direkt till turistorterna på halvön Istrian. Opatija (endast 2 mil väster om Rijeka) är denna ‘Kvarner Rivièras’ ‘grande dame’. Det var en gång i tiden en semesterort för förmögna och än idag lockar Opatija främst rika turister.

Befolkning

Staden har en befolkning på över 200 000 invånare.

Geografiskt läge

Rijeka är belägen i nordvästra Kroatien vid Kvarnerbukten, som är en del av Adriatiska havet. De populäraste semesterorterna på halvön Istria ligger sydväst om Rijeka.

Ekonomi

Stadens hamn är den viktigaste faktorn för den lokala ekonomin. Skeppningen av gods har ökat mycket under de senaste åren. Det är också en viktig hamn för färjelinjer över Adriatiska havet. Dessutom finns det stora skeppsvarv i Rijeka.

Flygplatser

Rijekas flygplats ligger 2,4 mil sydost om staden, på ön Krk. Ön är ansluten till fastlandet via en tullbro. Rijeka flygplats är enkel att nå med hyrbil. Från Rijeka tar man E65 och svänger höger precis innan Šmrika (väg 102) mot tullbron. Precis efter bron ser man flygplatsen till vänster. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

De orange stadsbussarna går regelbundet och punktligt. Bussarna sörjer inte endast för transport i själva staden, men även till andra platser i området, såsom halvön Istria. Det är billigare att köpa biljett i en tidningskiosk än på bussen. Dessutom gäller biljetten som man köper av föraren bara för den resan; med en biljett som man har köpt i förväg kan man göra två resor.

Trafik och parkering

Stadens centrum utforskas bäst till fots. Delvis är detta också den enda möjligheten, eftersom i Korzo, i stadens hjärta, är trafik inte tillåten. Utanför centrum är det inte svårt att hitta med hyrbil. Man kan parkera bilen på gatan (man betalar i en parkeringsautomat eller via sms), men det är vanligtvis enklare att parkera bilen på en av parkeringsplatserna. Det finns en stor parkeringsplats nära passagerarterminalen i hamnen. Dessutom finns det ett flertal parkeringsgarage inuti och runtomkring centrum.

Hotell

I Rijeka finns det endast fyra hotell, vilket tyder på att staden inte lockar stora mängder turister. Opatija är bättre förberedd för turism. Det finns ett brett utbud av logi. Opatijas kust är ett populärt resmål under sommaren. Om man vill resa dit under sommarmånaderna så rekommenderar vi att man bokar hotell i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Rijeka rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • ABC Rent a car
 • Active Car Rental
 • Air Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Carwiz rent a car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Fleet Rent a car
 • Hertz
 • National Car Rental
 • ORYX Rent A Car
 • Ridecar
 • SIXT Rent a Car
 • Vero Rent

Biluthyrningsplatser i Rijeka

EasyTerra Biluthyrning Rijeka jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Kroatien, men i en annan stad än Rijeka, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Kroatien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Kroatien du vill hyra en bil.