Biluthyrning Sorrento

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Sorrento på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Sorrento.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Sorrento

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sorrento
EasyTerra Biluthyrning Sorrento är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Sorrento

Inledning

Sorrento är en typisk italiensk stad, precis söder om Neapel. De som känner att stadens jäkt och stress är för mycket väljer ofta Sorrento som utgångspunkt för att besöka ruinerna i Pompeji eller ön Capri. 

Befolkning

Staden har omkring 17 000 invånare. 

Geografiskt läge

Sorrento ligger på Sorrentohalvön, vid Neapelbukten. På den södra sidan av halvön hittar man Amalfis stränder vid Salernobukten. Från Sorrento kan man lätt ta sig till ön Capri; den ligger precis väster om staden. Från staden har man också en vacker vy över Vesuvius. 

Ekonomi

Sorrento producerar den berömda limoncellon, en digestif som görs på citronskal, vatten, alkohol och socker. De gör också citronkakor. Utöver citrusfrukter producerar regionen druvor och oliver (av vilka en stor del används till att göra olivolja). Turismen utgör också en viktig inkomstkälla för Sorrento.

Flygplatser

Den internationella Neapel flygplats (också: Aeroporto Capodichino) ligger 5,5 mil norr om Sorrento. Den är lätt att nå med hyrbil via SS145 och motorväg A3.

Kollektivtrafik

Bolagen SITA och Circumvesuviana driver kollektivtrafiken både inom staden och i regionen, bland annat till platser som S. Agata, Nerano, Marciano och Amalfi. Det finns ett enhetligt system som heter UnicoCostiera. Man kan använda en biljett (med en viss tidsbegränsning) för bussar (och tåg) från båda bolagen. Från Sorrentos hamn finns det färjeförbindelser med Capri och under sommarmånaderna också med Amalfi på halvöns sydkust. 

Trafik och parkering

Sorrento har tillräckligt med parkeringsmöjligheter. Det finns ett stort parkeringshus nära hamnen och man kan också parkera sin hyrbil i ett av de andra parkeringshusen eller på en av parkeringsplatserna i staden, till exempel den stora parkeringsplatsen längs Via San Renato. Från Neapel kan man ta sig till Sorrento via motorväg A3 och SS145 (avfart Castellammare di Stabia). Vi rekommenderar en naturskön utflykt med hyrbil från Sorrento till Amalfi; det är en smal men imponerande väg längs den klippiga kustvägen. 

Hotell

Sorrento inriktar sig på turister och har därför ingen brist på logi. Vi rekommenderar dock att boka hotellrum i god tid i förväg under sommarmånaderna. Utöver hotell och pensionat finns det också bed & breakfasts samt lägenheter man kan hyra. Nära staden hittar man campingplatser och det finns möjlighet till agriturismo (semester på bondgård).  

Externa källor

För mer information om Sorrento rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Sorrento

EasyTerra Biluthyrning Sorrento jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Sorrento, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.