Biluthyrning Mestre

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Mestre på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Mestre.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Mestre

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Mestre
EasyTerra Biluthyrning Mestre är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Mestre

Inledning

Mestre är inte en oberoende stad, utan en kommun i Venedig. Den är byggd mot denna stad, men ligger på fastlandet. Mestre har emellertid också kanaler som går genom staden, vilket gör det till ett slags 'litet venedig'. Runt det centrala torget, Piazza Ferretto, så hittar man inte bara trottoarserveringar utan även butiker som säljer kläder av de främsta modeskaparna.

Befolkning

Om man räknar med förorterna så bor 170 000 människor i Mestre vilket gör staden till den största i Italien utan status som självständig kommun (comune).

Geografiskt läge

Mestre är belägen i nordöstra Italien på fastlandet mittemot Venedigs öar. De både städerna är anslutna till varandra genom en bro för bilar och tåg Ponte della Libertà (Frihets bron).

Ekonomi

På 1960- och 1970-talen minskade befolkningen i Mestre kraftigt, på grund av uppförandet av ett stort industriområde i närheten av Marghera. Många av invånarna i Mestre arbetar fortfarande i dessa industrier. Mestre är också en 'leverantör' till Venedig. Turismen är ganska viktig: många människor som besöker Venedig väljer att bo i Mestre: det är mindre fullsatt och hotellen är billigare.

Flygplatser

Venedig flygplats, Aeroporto di Venezia Marco Polo, ligger åtta mil öster om Mestres centrum. Den är enkel att nå från stadens centrum: först tar man Via Amerigo Vespucci och sedan Via Orlanda (SS14) till flygplatsen. Man kan även ta motorvägarna A57 och A27 (lite längre, men i allmänhet snabbare). Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad på båda vägarna.

Kollektivtrafik

Mestre har bra kollektivtrafik, inte bara i själva staden utan även till andra sevärdheter i Venedig. Det finns även bussförbindelser till andra platser i nordöstra Italien.

Trafik och parkering

Mestres centrum har snyggats upp betydligt under de senaste åren och förvandlats till en zon för fotgängare. Centrumet är också tillräckligt litet för att utforskas till fots. Det finns några parkeringsgarage och platser runt centrum. Det finns endast en bro till Venedig. Om man vill ta sig till denna stad med bil så måste man ställa den precis efter bron på en (dyr) parkeringsplats.

Hotell

Mestre har ett bra utbud av hotell, men det finns inga lyxhotell. De flesta hotell är i medelklass- eller budgetkategorin. Detta är logiskt, eftersom de flesta människor som övernattar i Mestre tycker att hotellen i Venedig är för dyra. Hotellen blir snabbt fullbokade under sommaren, därför rekommenderar vi att man bokar sitt rum i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Mestre, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Mestre

EasyTerra Biluthyrning Mestre jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Mestre, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.