Biluthyrning Pointe-à-Pitre

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Pointe-à-Pitre på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Pointe-à-Pitre

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Guadeloupe
 3. Biluthyrning Pointe-à-Pitre
EasyTerra Biluthyrning Pointe-à-Pitre är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Pointe-à-Pitre

Biluthyrning Pointe-à-Pitre
Biluthyrning Pointe-à-Pitre

Inledning

Pointe-à-Pitre är den största staden i det franska utomeuropeiska territoriet Guadeloupe. Även om det inte är huvudstaden (det är Basse-Terre) så är Pointe-à-Pitre ögruppens ekonomiska och kulturella hjärta. Själva staden har inte många sevärdheter: men det finns en livlig marknad i närheten av hamnen (det är trevligast att besöka den tidigt på morgonen när marknaden är som mest färgsprakande och produkterna som fräschast). På Edgar Clerc arkeologiska museum kan man lära sig mer om Guadeloupes ursprungliga indianbefolkning. På stranden Le Gosier finns det ett intressant havsakvarium.

Befolkning

Staden har en befolkning på mer än 17 000 invånare, men Pointe-à-Pitre är omgiven av andra städer och i hela stadsområdet bor tio gånger så många människor: över 170 000. De flesta av invånarna härstammar från afrikanska slavar.

Geografiskt läge

Pointe-à-Pitre är belägen på ön Grande-Terre, som utgör en del av Guadeloupe, i bukten Petit Cul-de-Sac Marin. Staden ligger nära Rivière Salée (Saltfloden), det smala sund som separerar Grande-Terre från Basse-Terre. Det är stor skillnad mellan dessa öar. Basse-Terre är av vulkaniskt ursprung; Grande-Terre har bildats av kalksten och är relativt platt och torr. Ön har vackra stränder. Guadeloupe är en ögrupp som tillhör Små Antillerna, norr om Windwardöarna.

Ekonomi

Staden är Guadeloupes kommersiella centrum, speciellt på grund av hamnen, där både frakt- och passagerarfartyg lägger till. Den största hamnen (Port de Jarry) ligger på andra sidan bukten. Guadeloupe exporterar jordbruksprodukter (bananer, kaffe, kakao och socker), kött och mejeriprodukter (yoghurt, mjölk) och textilier. Turismen har stor betydelse för den lokala ekonomin. Många kryssningsfartyg stannar vid Guadeloupe och Le Gosier (inte långt från Pointe-à-Pitre) är den främsta semesterorten.

Flygplatser

Flygplatsen (på franska: Le Raizet of Aéroport Guadeloupe Pôle Caraïbes) är belägen 2,5 kilometer nordväst om staden. Flygplatsen är belägen endast fem minuter från Pointe-à-Pitres centrum med hyrbil.

Kollektivtrafik

Ett flertal privata bussbolag har service till andra städer på Guadeloupe. Det finns inga tidtabeller eller officiella busshållplatser: man vinkar med handen för att stoppa bussen och kliva på. Dessutom finns det många taxibilar, men för destinationer utanför staden så är de för dyra. Det finns även färjeförbindelser till andra öar i ögruppen, inklusive Dominica och Martinique.

Trafik och parkering

Ett av de bästa sätten att utforska Guadeloupe är med hyrbil. Huvudvägarna är av utmärkt kvalitet, men man bör köra försiktigt på mindre vägar! Dessa kan vara oasfalterade och somliga av dem har inte blivit underhållna på flera år, vilka gör att de har stora hål. Vi avråder bestämt från att köra i mörker. Att hitta parkeringsplats är nästan aldrig något problem.

Hotell

I Point-à-Pitre och på stranden Le Gosier, St. Anne och St. Felix finns det ett stort utbud av logi tillgängligt. Priserna för logi på Guadeloupe är tämligen höga. Om man ska resa till Guadeloupe under högsäsongen så bör man boka hotell i god tid innan resan. Ett bra tips är att läsa om andra resenärers erfarenheter på flertalet webbsidor. Några av hotellen i Guadeloupe (särskilt på mindre öar) är inte särskilt strikta när det gäller hygien.

Externa källor

För mer information om Pointe-à-Pitre rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Citer
 • Enterprise
 • Europcar
 • Hertz
 • Jumbocar
 • Keddy By Europcar
 • Rent a car
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Pointe-à-Pitre

EasyTerra Biluthyrning Pointe-à-Pitre jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Guadeloupe, men i en annan stad än Pointe-à-Pitre, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Guadeloupe-sidan, där du kan välja i vilken stad i Guadeloupe du vill hyra en bil.