Biluthyrning Kairo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kairo på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Kairo.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kairo

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Egypten
  3. Biluthyrning Kairo
EasyTerra Biluthyrning Kairo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Kairo

Biluthyrning Kairo
Biluthyrning Kairo

Inledning

Kairo är en av de största städerna i Afrika och Mellanöstern. Den egyptiska huvudstaden hyser en enorm samling arkeologiska skatter i det Egyptiska Museet och pyramiderna väster om staden är också en turistattraktion. Kairo är även en operativ bas för resor söderut om man vill besöka pyramider och tempel från faraonernas tid.  

Befolkning

Själva staden har nästan sju miljoner invånare, men tätortsområdet sträcker sig över en enorm yta. Över 16 miljoner människor bor i hela storstadsområdet. 

Geografiskt läge

Kairo är belägen vid floden Nilen i den norra delen av landet, vilket kallas för Lägre Egypten. Medelhavet ligger 16,5 mil norrut; Suezkanalen rinner 12 mil öster om Kairo. Alldeles norr om den egyptiska huvudstaden delas Nilen i flera olika floder: det vidsträckta Nildeltat.

Ekonomi

Kairo är det ekonomiska, kommersiella, kulturella, sociala och politiska hjärtat i Egypten. Två tredjedelar av den nationella inkomsten tjänas här. Turismen är också en viktig pelare i ekonomin. Landet tjänar också pengar på vapenhandel, försäljning av olja, tillverkning av kläder och livsmedel. Det har alltid funnits mycket byggindustri i Egypten. Byggboomen har gjort att man inte hunnit med att anlägga tjänster som till exempel vatten och elektricitet. Det finns hela kvarter där dessa elementära faciliteter knappt eller inte alls finns tillgängliga.

Flygplatser

Den egyptiska huvudstadens flygplats, Kairo internationella flygplats, är belägen 2,2 mil nordöster om stadens centrum. Eftersom man har byggt en ny tullväg så är det enkelt att nå flygplatsen med hyrbil från ringvägen som går runt Kairo. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Kairo har ett vidsträckt bussnät, men bussarna är ofta fullpackade och deras destinationer är inte alltid tydliga. Det är bättre att ta taxi. Det finns två sorters taxi: svart/vita taxibilar utan taxameter i vilka du måste köpslå om ett pris med föraren (verklig förhandling) och de gula taxibilarna som har taxameter. Det finns även tunnelbanor (två linjer), men förutom Gamla Kairo (även Koptiska Kairo) så ligger få sevärdheter av intresse längs tunnelbanelinjen. 

Trafik och parkering

Bilkörning i Kairo är inte för dem som inte är vana vid kaos, eftersom det är det bästa sättet att beskriva trafiken i den egyptiska huvudstaden: ett virrvarr av bilar, bussar, motorcyklar och andra transportmedel med förare som inte bryr sig om skyltar eller regler. Konstigt nog är det inte svårt att parkera: egyptierna dubbel- eller trippelparkerar helt enkelt sina bilar och lämnar dörrarna olåsta. Det finns alltid icke officiella parkeringsvakter som inte bara vaktar bilarna utan även flyttar dem när det är nödvändigt. 

Hotell

Kairo har ett enormt utbud av logi. I stadens centrum hittar man främst lågprishotell, somliga av dem av tveksam kvalitet. Lyxotell hittar man vid Nilen, på ön Zamalek och i stadsdelen Garden City, söder om stadens centrum. Under de senaste åren har många medelklasshotell vuxit upp i Midan Ramses (runt stationen med samma namn).

Externa källor

För mer information om Kairo, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Kairo

EasyTerra Biluthyrning Kairo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Egypten, men i en annan stad än Kairo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Egypten-sidan, där du kan välja i vilken stad i Egypten du vill hyra en bil.