Biluthyrning Larnaca

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Larnaca på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Världsomfattande rea pågår nu!
Rabatter på upp till 20% från ett brett utbud av leverantörer. Detta specialerbjudande gäller till och med 2 juni - boka nu och spara pengar.
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Larnaca

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Cypern
 3. Biluthyrning Larnaca
EasyTerra Biluthyrning Larnaca är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Larnaca

Biluthyrning Larnaca
Biluthyrning Larnaca

Inledning

Larnaca är en hamnstad och en badort på Cypern. Det är en av de modernaste städerna på ön, men här finns även kvarlämningar från forna civilisationer. Bulevarden längs kusten utgör stadens hjärta. En stor saltvattensjö som ligger nära flygplatsen lockar tusentals flamingor under vintern. 

Befolkning

Staden har 75 000 invånare.

Geografiskt läge

Larnaca ligger på Cyperns sydkust, på den grekiska delen av ön, men nära FN:s buffertzon som avgränsar den grekiska delen från den turkiska.

Ekonomi

För länge sedan var Larnacas hamn Cyperns viktigaste handelscentrum. Än idag lägger många privata yachter fortfarande till i hamnen. Norr om staden finns ett stort oljeraffinaderi, men idag fungerar det bara som oljeförråd. Kanske detta kommer att ändra sig när Cypern börjar utforska oljefälten på öns södra del.

Turismen är viktig. Runt staden finns vackra sandstränder, men också kvarlämningar från forntiden som lockar besökare.

Flygplatser

Larnaca flygplats (den internationella flygplatsen) ligger 5 kilometer söder om staden. Det är den viktigaste flygplatsen på Cypern. Den tar emot 5 miljoner passagerare varje år.

Kollektivtrafik

Det finns bussar på Larnaca, men bussnätet har inte utvecklats riktigt än. 2009 tillkännagav kommunfullmäktige att de ville förbättra kollektivtrafiken genom att köpa nya bussar och se över vägarna. Det finns många taxibilar i Larnaca. Enligt lag bör de använda taxameter, men många taxiförare vägrar göra det.

Trafik och parkering

Det finns några få parkeringsområden och garage i Larnaca. Man kan också parkera på gatan (det är på de flesta platser gratis på lördagseftermiddagar och söndagar). Där trottoarkanten markerats med dubbla gula ränder är det förbjudet att parkera. Där det är markerat med en enkel gul rand får man stanna en kort tid för att släppa av eller hämta upp passagerare.

Under kommande år kommer Larnacas centrum att rustas upp. Efter förnyelsen kommer en stor del av stadskärnan endast vara tillgänglig för fotgängare.

Från Larnaca finns utmärkta vägar till andra destinationer på Cypern. A2 och A5 är anslutna till A1 som går till Nicosia. A3 fungerar huvudsakligen som en ringväg till Larnaca och fortsätter till Ayia Napa. Denna stad ligger på sydöstra Cypern och är känd för sina vackra stränder och intensiva nattliv.

Hotell

Larnaca har en stor mängd hotell, vandrarhem, lägenheter och annan sorts logi. Vanligtvis är priserna något lägre än på resten av ön. Längs kusten finns lyxigare hotell och semesteranläggningar. På sommaren bör man boka lång tid i förväg.

Externa källor

För mer information om Larnaca, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Cyprus Airport Car
 • Europcar
 • Flizzr
 • Get Your Car
 • SIXT Rent a Car

Biluthyrningsplatser i Larnaca

EasyTerra Biluthyrning Larnaca jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Cypern, men i en annan stad än Larnaca, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Cypern-sidan, där du kan välja i vilken stad i Cypern du vill hyra en bil.