Biluthyrning Bonaire

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bonaire på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bonaire

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Bonaire
EasyTerra Biluthyrning Bonaire är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bonaire

Inledning

Bonaire är en av de så kallade ABC-öarna (Aruba, Bonaire, Curaçao) och tillhör Nederländska Antillerna, vilka är en del av Nederländernas kungarike. Jämfört med de två andra öarna är Bonaire mycket lugn. Det är paradiset för sportdykare, vindsurfare och människor som gillar naturen. Varje år tar ön emot 70 000 besökare, de flesta av dem är amerikaner och i andra hand holländare.

Befolkning

Bonaire har bara 15.000 invånare. De flesta av dem bor i huvudstaden Kralendijk, som inte är öns äldsta bosättning; det är Rincon. Det språk man talar på Bonaire är papiamento, en blandning av holländska, engelska, spanska och portugisiska. Så gott som alla människor talar också engelska.

Geografiskt läge

Bonaire är belägen ungefär 7,5 mil norr om Venezuelas kust. Ön är ungefär 3,8 mil lång och 1,1 mil som bredast. Utanför Kralendijks kust ligger ön Klein Bonaire (Lilla Bonaire), som är täckt med låga buskar och kaktusar. Ön har minst 76 olika växtarter och 55 olika djurarter, och den är omgiven av ett vackert korallrev. Sedan 2001 är Klein Bonaire ett skyddat naturreservat.

Ekonomi

Turismen är den viktigaste inkomstkällan på Bonaire, vilket också påverkar byggsektorn. Under de senaste åren har den haft en enorm tillväxt, eftersom den har stimulerats av att man har byggt nya hotell och förbättrat infrastrukturen. Dessutom finns det en saltindustri för vilken hamnen har stor betydelse, eftersom saltet exporteras därifrån. Varje år besöker även ett dussintal kryssningsfartyg Bonaire.

Flygplatser

Flamingos internationella flygplats är belägen fyra kilometer söder om huvudstaden Kralendijk. Det finns direkta förbindelser till Aruba och Curaçao, samt till USA (Houston), Venezuela, Ecuador, Peru, Jamaica, Puerto Rico och Nederländerna.

Kollektivtrafik

Taxi är den enda sorts kollektivtrafik som finns på Bonaire. I huvudstaden kommer du inte att ha några problem med att ta en taxi, men på andra ställen kan det vara lite svårare.
Det finns inga färjeförbindelser till andra öar i de Nederländska Antillerna eller till Venezuela.

Trafik och parkering

Bonaire är en liten ö, men den är för stor för att upptäcka till fots. Att hyra bil är ett bra sätt att lära känna dess inre delar. Vägarna är i bra skick. Om du tänker besöka Nationalparken Washington Slagbaai så försäkra dig om att hyra ett fyrhjulsdrivet fordon.

Hotell

Det finns ett stort utbud av logi tillgängligt på Bonaire. Det finns inga riktigt stora hotell på ön, det största har 93 rum. Förutom hotell och semesteranläggningar, finns det många möjligheter att hyra ett hus eller en lägenhet. Ön är ett väldigt populärt resmål. För att vara säker på att få ett rum på det ställe du väljer att bo på så rekommenderar vi dig att boka i förväg.

Externa källor

För mer information om Bonaire rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i Bonaire

EasyTerra Biluthyrning Bonaire jämför priser mellan biluthyrningsföretag i följande städer: