Biluthyrning Curaçao

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Curaçao på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Curaçao

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Curaçao
EasyTerra Biluthyrning Curaçao är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Curaçao

Biluthyrning Curaçao
Biluthyrning Curaçao

Inledning

Curacao är den största ön i Nederländska Antillerna och är en del av Nederländerna. Den ständiga solen lockar många semesterfirare, både amerikanare och européer. Öns huvudstad är Willemstad som ligger på båda sidorna om viken Saint Anna Bay. Den äldsta stadsdelen heter 'Punda' ('punkten'), och på andra sidan ligger 'Otrabanda' (bokstavligen 'den andra sidan').

Befolkning

Curacao har över 170 000 invånare. Det är en mycket internationell folksamling: invånarna härstammar från 50 olika länder.

Geografiskt läge

Ön är 61 kilometer lång och mellan 5 och 14 kilometer bred, och är belägen i södra Karibiska havet. Väster om ön ligger Aruba, österut ligger Bonaire. Avståndet till det sydamerikanska fastlandet (Venezuela) är ungefär 7 mil.

Ekonomi

Även om öns ekonomi inte har utvecklats särskilt mycket de senaste åren har invånarna det bättre än i många sydamerikanska länder. Oljeraffinaderiet är en viktig arbetsgivare, och hamnen (en av de största i regionen) spelar också en betydande ekonomisk roll. Dessutom har man en omfattande servicesektor med betoning på finansiella tjänster. Turismen bidrar också väsentligen till öns ekonomi, trots att grannöar som Aruba och Bonaire är populärare semestermål.

Flygplatser

Curacaos internationella flygplats är Hato flygplats, som ligger nordväst om Willemstad. Från denna flygplats går det flyg till de andra öarna i Nederländska Antillerna såväl som till Sydamerika, USA och Europa. Flygtiden till Amsterdam är 9 timmar.

Kollektivtrafik

Autobus Bedrijf Curacao ansvarar för kollektivtrafiken på ön. De använder sig av gula eller blå bussar som kallas 'convoy', och endast stannar vid ordinarie busshållplatser. Dessutom finns det minibussar som helt enkelt kallas 'buss' (vilket anges på registreringsskylten). De stannar var du vill. Stadsbussarna kör sina turer en gång i timmen, bussar till platser som Willemstad går inte lika ofta. På söndagar är busstrafiken begränsad.

Trafik och parkering

Att köra på Curacao är inte särskilt svårt så länge du kommer ihåg ett par saker. Lokalbefolkningen har absolut inte bråttom och kör ganska långsamt (högsta tillåtna hastighet i bostadsområden är 45 km i timmen, och i övriga delar gäller 60-80 km. Folk vänder, gör en u-sväng eller bromsar plötsligt, vilket innebär att det är klokt att hålla visst avstånd. Dessutom har pågående trafik företräde i en T-korsning.

I Willemstad kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats. På den stora kostnadsfria Waaigat parkeringen finns det alltid plats, men området är inte lika säkert på natten. I den gamla stadsdelen Punda, nära Wilhelminaplein finns det två övervakade bilparkeringar som kostar 0.50 antillisk guilder. Du måste också betala om du parkerar nära de här bilparkeringarna. Annars är det gratis att parkera överallt. Tänk på din säkerhet: lås din bil ordentligt och lämna inte kvar någonting av värde. Vi rekommenderar att parkera på en väl upplyst plats.

Hotell

Curacao har gott om inkvarteringsmöjligheter, från lyxiga semesteranläggningar till små och mysiga hotell. Ön lockar besökare året om, så därför rekommenderar vi att ni bokar hotellrum i förväg, speciellt när ni vill bo på ett särskilt hotell.

Externa källor

För mer information om Curaçao, rekommenderar vi Google, och följande källor: 

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Europcar
 • Hertz
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Alla städer i Curaçao

EasyTerra Biluthyrning Curaçao jämför priser mellan biluthyrningsföretag i följande städer: