Biluthyrning Houston

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Houston på dina vägnar.

Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Biluthyrning Houston

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Houston på dina vägnar.

Book before 25 February 2019 and pick up your rental by Sunday 7 April 2019
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Houston

  1. Startsida
  2. Biluthyrning USA
  3. Houston
EasyTerra Biluthyrning Houston är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Houston

Biluthyrning Houston
Biluthyrning Houston

Inledning

Houston är den fjärde största staden i USA. Det är en enorm stad som sträcker sig över en yta på 1 500 kvadratkilometer. Man kan jämföra med London vars yta har ungefär samma utsträckning, men som har nära fyra gånger fler invånare! Man bör dock inte låta sig avskräckas av vidsträcktheten, eftersom många av sevärdheterna ligger i centrum av Houston. Downtown och Midtown utgör stadens kulturella hjärta, med välkända baletter, operor och många teatrar. Museerna är lämpligt nog placerade tillsammans i Museum District. Här ligger bland annat Contemporary Arts Museum, Museum of Fine Arts, Children's Museum och Museum of Natural Science. Om man vill besöka det historiska Houston, bör man bege sig till The Heights och Sixth Ward.

Befolkning

Houstons befolkningsmängd är relativt låg, i jämförelse med stadens ytas utsträckning: i Houston bor det mer än två miljoner människor. Det är en multikulturell stad. Många invånare har sina rötter i Latinamerika, Indien eller Pakistan.

Geografiskt läge

Houston är beläget i den sydöstra delen av den sydliga delstaten Texas, väster om bukten Galveston Bay, som ansluter till Mexikanska golfen. På sommaren och hösten, drabbas staden ofta av tropiska stormar och orkaner.

Ekonomi

Houstons ekonomi baserar sig på energi, särskilt olja och gas. Staden har ett strategiskt läge i närheten av de viktigaste olje- och gasfälten i Mexikanska golfen och Texas. Den petrokemiska industrin är därför välrepresenterad. Installationerna för utvinning av olja och gas byggs också i Houston. Förutom detta fokuserar Houston idag även på alternativa energikällor, som till exempel vind- och solenergi. Dessutom är Houston NASA:s centrum för bemannad rymdfart; till exempel så är Kontrollcentrumet för missioner beläget i Lyndon B. Johnson Space Center.

Flygplatser

Stadens främsta flygplats – George Bush interkontinentala flygplats – är belägen 3,2 mil norr om stadens centrum. Den ligger precis vid en av ringvägarna (Beltway 8), mellan avfarterna till IH-45 norr och US-59 norr. Vägen till flygplatsen är tydligt angiven.

William P. Hobby flygplats är en mindre flygplats endast för inrikesflyg, 1,1 mil sydost om staden. Man kan ta sig till denna flygplats via I-45 syd.

Kollektivtrafik

För turister är Houstons lättågslinje till stor hjälp. Denna linje är en förbindelse till sevärdheter i Downtown, Midtown, Museum District och Reliant Park. Dessutom finns det ett vidsträckt stadsbussnät.

Trafik och parkering

Houstons invånare är - även mer än andra amerikaner – mycket bilberoende. Stadens kommunfullmäktige har tagit hänsyn till detta. Staden är delad mitt itu av två större motorvägar och det finns två ringvägar. Därför är det enkelt att ta sig från en del av Houston till en annan. Förutom under rusningstrafiken, men det gäller i vilken storstad som helst. Många vägar är tullvägar (inklusive den största delen av ringvägen Beltway 8).

I stadens centrum finns det många parkeringsfaciliteter, men under veckodagarna kan det vara svårt att hitta en ledig plats. Ett alternativ är att parkera hyrbilen på Fannin South pendelparkering och fortsätta vidare med kollektivtrafik.

Hotell

De flesta lyxhotell är belägna i Downtown och Uptown/Galleria. Vid East End hittar man medelklasshotell och i South Main (inklusive Museum District) finns det logi i alla prisklasser. Man bör tänka på att Houston är en affärsstad och man har ofta möjlighet att få stora rabatter på helgerna!

Externa källor

För mer information om Houston rekommenderar vi Google och följande källor: