Biluthyrning Buenos Aires

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Buenos Aires på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Buenos Aires.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Buenos Aires

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Argentina
  3. Biluthyrning Buenos Aires
EasyTerra Biluthyrning Buenos Aires är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Buenos Aires

Biluthyrning Buenos Aires
Biluthyrning Buenos Aires

Inledning

Buenos Aires är huvudstaden i Argentina. Det är även landets ekonomiska, kulturella och sociala centrum. Turisterna lockas av Buenos Aires världsstadsatmosfär, det breda utbudet av affärer och det sprudlade nattlivet. 

Befolkning

Själva staden har tre miljoner invånare, men hela 13 miljoner människor bor i Buenos Aires storstadsområde.

Geografiskt läge

Buenos Aires är belägen vid Río de la Plata, den breda floden som har formats av floderna Paranás och Uruguays förening. Landet Uruguay är beläget på andra sidan Río de la Plata.

Ekonomi

Buenos Aires är Argentinas pulserande ekonomiska hjärta. Stadens hamn är en containerhamn för fraktgods på väg till nordöstra Argentina, Brasilien, Uruguay och Paraguay. Det är även ett centrum för finansiella och kommersiella tjänster. Många av jordbruksprodukterna från regionen väster om Buenos Aires bearbetas eller säljs i staden.

Flygplatser

Ezeiza internationella flygplats (även: Ministro Pistarini internationella flygplats) är belägen 3,5 mil sydväster om stadens centrum. Den är enkel att nå med hyrbil, men eftersom det är mycket trafik så tar det sin tid. Det är inte ovanligt att det tar en och halv timme att ta sig från stadens centrum till flygplatsen. Flygplatsen ligger precis vid motorvägen General Ricchieri.

En mindre flygplats, Aeroparque "Jorge Newbery", är belägen närmare stadens centrum, i området Palermo. Flygplatsen har huvudsakligen inrikesflygningar, men det går även några flygningar till Brasilien, Chile, Uruguay och Paraguay.

Kollektivtrafik

Buenos Aires har utmärkt kollektivtrafik, men bussarna och tunnelbanan är fullpackade under rusningstiden. Tunnelbanan är inte särskilt vidsträckt, men den tar besökaren till de främsta turistattraktionerna i den argentinska huvudstaden.

Trafik och parkering

Trafiken i Buenos Aires är extremt livlig och kaotisk. De flesta invånare anser att trafikljus, riktningar och trafikregler är något man endast behöver rätta sig efter om man vill. Förutom att det är svårt att hitta en parkeringsplats på gatan så är det inte heller ett säkert alternativ. Det är bättre att parkera hyrbilen i ett modernt, övervakat, parkeringsgarage. 

Hotell

Buenos Aires har ett jättebrett utbud av logi. Det är bäst att ta reda på var i staden man vill bo: Buenos Aires är ofantligt och om man bor långt från centrum förlorar man mycket tid på att resa. De flesta budgethotell ligger i San Telmo, i den gamla stadskärnan. Dyrare hotell hittar man i Palermo och Recoleta. Den gamla hamnen Puerto Madero är totalrenoverad och har omvandlats till ett trendigt nöjescentrum, med några av stadens bästa hotell. Det är även ett av Buenos Aires säkraste distrikt.

Externa källor

För mer information om Buenos Aires rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Buenos Aires

EasyTerra Biluthyrning Buenos Aires jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Argentina, men i en annan stad än Buenos Aires, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Argentina-sidan, där du kan välja i vilken stad i Argentina du vill hyra en bil.