Biluthyrning Tirana

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Tirana på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Tirana

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Albanien
 3. Biluthyrning Tirana
EasyTerra Biluthyrning Tirana är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Tirana

Biluthyrning Tirana
Biluthyrning Tirana

Inledning

Tirana, Albaniens huvudstad har inte många sevärdheter men turisterna tycker ändå att det är en trevlig stad. Stortorget (Sheshi Skënderbej) är enormt stort, precis som kommunisterna ville ha det. Detta torg kommer man att ta hand om under de närmaste åren: det kommer att finnas fler parker och trädgårdar, det kommer att bli ett gågateområde och nya byggnader kommer att byggas runt om torget. Tiranas nattliv har utvecklats ordentligt under senare år med bland annat trendiga nattklubbar. 

Befolkning

Den albanska huvudstaden har omkring 625 000 invånare. 

Geografiskt läge

Tirana är centralt beläget vid floden Ishëm, över 3 mil från Adriatiska havet. Staden är omgiven av kullar och det finns 4 (konstgjorda) sjöar inom stadsgränsen. En stor park har anlagts nära sjön Tirana i den södra delen av staden. 

Ekonomi

Staden är ett viktigt ekonomiskt centrum med livsmedelsfabriker, (jordbruks) maskiner och metallprodukter. Textilindustrin är också en viktig inkomstkälla. Sedan kommunismens fall har servicesektorn växt betydligt. 

Flygplatser

Flygplatsen i den albanska huvudstaden heter officiellt Tirana internationella flygplats Nënë Tereza, efter Moder Teresa som var av albanskt ursprung. Den ligger 1,7 mil nordväst om den albanska huvudstaden och kan nås med hyrbil via den nya motorvägen från Tirana till hamnstaden Durrës. Avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Tiranas kollektivtrafik består av ett hyfsat bra bussnät. Bussar med skylten 'Unze' kör från den inre ringleden runt om i centrum. Det finns också bussar till resmål utanför Tirana, däribland badorterna på kusten och det finns långfärdsbussar till bland annat den grekiska staden Thessaloníki, Makedoniens huvudstad Skopje och till Priština i Kosovo.

Trafik och parkering

Albanien håller på att förbättra sin infrastruktur med hjälp av europeiskt ekonomiskt stöd. Flera nya motorvägar har anlagts från Tirana och ringleden runt om huvudstaden kommer också att förbättras. Det finns många gamla bilar i Tirana vilket gör att luftföroreningarna ibland stiger till oroväckande nivåer. Att hitta en gratis parkeringsplats till ens hyrbil är inte lätt. Det enda parkeringshuset i centrum ligger under Vesa Center på Rruga Abdyl Frashëri.

Hotell

Under senare år har många bra hotell öppnats i Tirana och det finns passande boenden i alla prisklasser. Dyrare hotell ligger huvudsakligen söder om stadens centrum, medan man hittar de billigare boendena i de norra delarna, mellan stortorget och tågstationen. Det finns också hotell i nöjeskvarteret Blloku, men på kvällen och natten kan det vara ganska hög ljudnivå här.

Externa källor

För mer information om Tirana rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Active Car Rental
 • Alamo Rent a Car
 • Albania Rac
 • Budget
 • Enterprise
 • Europcar
 • Nur Rent a car
 • Sicily by Car
 • SurPrice car rentals

Biluthyrningsplatser i Tirana

EasyTerra Biluthyrning Tirana jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Albanien, men i en annan stad än Tirana, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Albanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Albanien du vill hyra en bil.