Biluthyrning Montevideo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Montevideo på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Montevideo

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Uruguay
  3. Montevideo
EasyTerra Biluthyrning Montevideo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Montevideo

Biluthyrning Montevideo
Biluthyrning Montevideo

Inledning

Montevideo är huvudstad i Uruguay. Staden grundades av spanjorerna 1726 till försvar mot portugiserna som var stationerade på andra sidan av Río de la Plata (nuvarande Brasilien). Staden har en vacker historisk stadskärna (Ciudad Vieja) och en magnifik boulevard (Rambla) längs Río de la Plata.

Befolkning

Själva staden har ungefär 1,3 miljoner invånare, men två miljoner bor i Montevideos hela storstadsområde. 

Geografiskt läge

Montevideo ligger på Uruguays sydkust, där Río de la Plata möter Atlanten. Staden är omgiven av vackra stränder. Staden har ett fuktigt, subtropiskt klimat med relativt kalla vintrar och varma somrar. 

Ekonomi

Staten har en viktig roll i ekonomin. Många företag ägs av staten. Montevideos hamn spelar en viktig roll i exporten av produkter såsom kött (nötkött), ull, ris och mejeriprodukter. Montevideo har länge varit ett av de viktigaste finanscentrerna i Sydamerika. 

Flygplatser

Montevideos internationella flygplats ligger en och en halv mil öster om stadens centrum. Det officiella namnet är Carrasco General Cesáreo L. Berisso internationella flygplats. Man når lätt flygplatsen med hyrbil. Från stadens centrum tar man Avenida Italia som leder till flygplatsen. Vägen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Montevideo har ett omfattande nätverk av stadsbusslinjer. Från den stora centrala busstationen Tres Cruces går det också regionala bussar till resmål i närheten av huvudstaden. 

Trafik och parkering

Det är inte svårt att hitta i Montevideo med hyrbil. Gatorna och skyltningen är bra (även om det hjälper om man har viss kunskap i spanska språket). I stadens centrum måste man betala för att parkera på gatan. På gator som inte har parkeringsmätare kommer det oftast inofficiella 'parkeringsvakter' fram till en. För några pesos vaktar de ens bil. 

Man bör också vara uppmärksam på att körfilerna oftast inte är markerade på vägarna. 

Hotell

Montevideo har ett stort logiutbud, med allt från enkla pensionat till femstjärniga hotell och allt där emellan. Hotell i toppklass hittar man huvudsakligen längs den östra Ramblan, mellanklasshotell är mer koncentrerade till områdena runt Plaza Constitución och Plaza Independencia. Man kan parkera bilen kostnadsfritt på de flesta hotellen. Vi rekommenderar att man bokar hotell i god tid.

Externa källor

För mer information om Montevideo rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Montevideo

EasyTerra Biluthyrning Montevideo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Uruguay, men i en annan stad än Montevideo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Uruguay-sidan, där du kan välja i vilken stad i Uruguay du vill hyra en bil.