Biluthyrning Bremen

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bremen på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Bremen.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bremen

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Tyskland
  3. Biluthyrning Bremen
EasyTerra Biluthyrning Bremen är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bremen

Inledning

Bremen utgör, tillsammans med Bremerhaven vid kusten, den minsta förbundsstaten i Tyskland: Freie Hansestadt Bremen. Det är en mysig stad med intressanta sevärdheter, som till exempel Rathaus (som finns med på UNESCO:s världsarvslista), Domen Sankt Petri och Böttcherstrasse med sina hus i jugendstil, där många gallerier och specialaffärer ligger inhysta. Överallt i staden stöter man på statyer av Bremens stadsmusikanter (en åsna, en hund, en katt och en tupp) från bröderna Grimms saga.

Befolkning

Bremen har över 550 000 invånare.

Geografiskt läge

Bremen ligger i norra Tyskland, vid floden Weser. Precis norr om staden blir floden bredare och på denna plats kunde båtar nå hamnen. Detta är inte längre fallet eftersom hamnen för den kommersiella sjöfarten nu ligger närmare Bremerhaven, 6 mil norrut.

Ekonomi

En av de största arbetsgivarna i Bremen är Mercedes Benz, som tillverkar Mercedes Benz C-klass i staden. Dessutom görs delar till rymdfarts- (EADS) och luftfartsindustrin (Airbus) i Bremen. Bremen är av tradition en viktig hamn. Därför har många handelshus och företag inom livsmedelsindustrin sina europeiska och tyska högkvarter här. Dessutom är det ölen Becks hemstad. Hamnen har fortfarande stor betydelse. Hälften av allt kaffe som dricks i Tyskland kommer till landet via Bremerhaven.

Flygplatser

Bremen flygplats ligger söder om staden. Med en hyrbil når man flygplatsen från Bremens centrum på 10 minuter. Man kan också ta sig till flygplatsen på ett enkelt sätt via motorväg A1, söder om staden (utfart Arsten). Vägen till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Bremen har ett utmärkt offentligt transportsystem. Det består av spårvagnar och bussar. Även på natten går vissa linjer, fast inte lika ofta som dagtid (en gång i timmen). Man kan köpa en dags- eller veckobiljett. Mer fördelaktigt är ErlebnisCARD Bremen, ett kort med vilket man inte endast kan resa kostnadsfritt med kollektivtrafik, utan även kan använda för att få rabatt på attraktioner och på några restauranger.

Trafik och parkering

Bremens centrum nås enkelt med hyrbil och det finns tillräckligt många parkeringsgarage och platser inuti och runtomkring stadens hjärta. Man bör tänka på att stadens centrum är en så kallad "miljöskyddad zon," där man behöver ett speciellt klistermärke för att köra runt. Hyrbilar har för det mesta ett sådant klistermärke men det är bäst att kontrollera detta innan man accepterar bilen.

Dessutom har Bremen bra förbindelser till andra platser i Tyskland via motorväg A1 (Hamburg/Osnabrück), A27 (Bremerhaven/Hannover) och A28 (Oldenburg).

Hotell

Bremen har god tillgång på logi. Från enkla pensionat till ett Hilton hotell. Det finns också många privatpersoner som hyr ut rum och vid Stadtwaldsee finns det en campingplats. Kring stationen finns många hotell. 

Externa källor

För mer information om Bremen, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Bremen

EasyTerra Biluthyrning Bremen jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Bremen, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.