Biluthyrning Port Elizabeth

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Port Elizabeth på dina vägnar.

Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Biluthyrning Port Elizabeth

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Port Elizabeth på dina vägnar.

Book before 25 February 2019 and pick up your rental by Sunday 7 April 2019
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Port Elizabeth

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Sydafrika
  3. Port Elizabeth
EasyTerra Biluthyrning Port Elizabeth är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Port Elizabeth

Biluthyrning Port Elizabeth
Biluthyrning Port Elizabeth

Inledning

Port Elizabeth är en stor sydafrikansk stad och en populär turistdestination tack vare de vackra stränderna vid Nelson Mandela-bukten och vida möjligheter att utöva vattensporter och dyka. Men staden har mer att erbjuda än sol, hav och sand. Till exempel så kan man gå i de första nybyggarnas fotspår (Donkin Heritage trail) och det finns vackra byggnader från kolonialtiden i staden. Bara en timmes bilfärd från Port Elizabeth kan man åka på safari och se ‘Big Five’ (De fem stora: elefanter, noshörningar, lejon, leoparder och bufflar).

Befolkning

Port Elizabeth har en befolkning på över en miljon invånare.

Geografiskt läge

Staden ligger på Sydafrikas sydkust, precis där Indiska oceanen och Atlanten delar på sig. På grund av läget så är vintrarna milda; somrarna är varma, men inte alls så fuktiga och tryckande varma som i Sydafrikas norra regioner.

Ekonomi

Port Elizabeths ekonomi baserar sig på bilindustri och hamnen. General Motors, Volkswagen, Ford och däcktillverkaren Continental har fabriker här. Övriga aktiviteter består mest av leverantörer åt dessa märken. Port Elizabeth har en stor hamn, inklusive de största faciliteterna för ädelstenshantering på det södra halvklotet.

Flygplatser

Stadens flygplats ligger endast 3,5 kilometer söder om centrum. Därför kallas den även för ‘Tio minuters flygplatsen’, därför att man kan ta sig dit på tio minuter från nästan vilken del som helst av staden (förutom under rusningstiden). Det finns inga internationella flygningar till eller från Port Elizabeth flygplats (ännu). Flygplatsen är mycket enkel att nå med hyrbil. Från centrum följer man Settlers Way, svänger höger på Walmer Boulevard och svänger av vid Third AvenueAlister Miller Road. Vägen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Det finns bussar i Port Elizabeth, men frågan är alltid när bussen kommer. Dessutom är kollektivtrafiken inte heller särskilt säker (liksom i resten av Sydafrika). Om man bestämmer sig för att ta bussen bör man ha sina ägodelar under uppsikt. 

Trafik och parkering

Port Elizabeth Stadium var en av arenorna för VM i fotboll 2010. Inför detta evenemang förbättrades vägarna inuti och utanför staden. Det är inte svårt att hitta i Port Elizabeth med en hyrbil. Man bör dock alltid tänka på några enkla regler. Man bör alltid ha fönster och dörrar låsta. På natten bör man inte stanna vid rött ljus när det står folk och hänger i närheten. I detta fall är det säkrare att fortsätta köra långsamt mot rött ljus. Hellre en böter än att bli rånad! 

Det bästa stället att parkera bilen på är i ett parkeringsgarage eller på en officiell parkeringsplats.

Hotell

Port Elizabeth har ett rimligt utbud av logi, som varierar från lyxhotell och semesteranläggningar till enkla pensionat. Runtomkring Nelson Mandela-bukten hittar man flertalet populära hotell. Utanför sommarsäsongen (oktober-mars) är det enkelt att hitta ett hotell som man gillar. Om man vill resa till Port Elizabeth så rekommenderar vi att man bokar hotellrum i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Port Elizabeth rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Port Elizabeth

EasyTerra Biluthyrning Port Elizabeth jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Sydafrika, men i en annan stad än Port Elizabeth, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Sydafrika-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sydafrika du vill hyra en bil.