Biluthyrning Torremolinos

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Torremolinos på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Torremolinos.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Torremolinos

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Torremolinos
EasyTerra Biluthyrning Torremolinos är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Torremolinos

Inledning

Som så många andra badorter var Torremolinos tidigare en fiskeby. Det finns inte så mycket kvar som påminner om de dagarna; numera handlar allt om solen, havet och stranddyrkare. Den mest kända shoppinggatan är Calle San Miguel som går från centrum ner till stranden. 

Befolkning

Torremolinos bofasta befolkning består av omkring 45 000 personer, men under sommarmånaderna växer antalet betydligt.

Geografiskt läge

Torremolinos ligger i Andalusien i södra Spanien på Costa del Sol. Málaga ligger öster om badorten. 

Ekonomi

Efter en period av nedgång på åttiotalet under förra århundradet är Torremolinos numera ett attraktivt semestermål både för spanska och andra europeiska turister. Utöver de turister som semestrar här finns det också många nordeuropéer, främst britter och holländare, som bor här permanent eller under vintern. 

Flygplatser

Málaga flygplats ligger halvvägs mellan den staden och Torremolinos. Málaga flygplats är lätt att nå med hyrbil från centrum via N-340; avståndet är 8 kilometer.

Kollektivtrafik

Torremolinos har bra allmän busstrafik, både inom staden och till andra platser på Costa del Sol. De sistnämnda bussarna avgår från busstationen (Terminal Autobus) på Calle Hoyo. Det finns också tågförbindelser med bland annat Málaga och Fuengirola.

Trafik och parkering

Under sommarmånaderna är det oerhört mycket trafik i och runt om Torremolinos och det är svårt att hitta en parkeringsplats för ens hyrbil. Lokalbefolkningen har inga betänkligheter när det gäller dubbelparkering, men som turist är det bäst att låta bli. Torremolinos har flera parkeringshus, däribland två under marken; under Plaza Andalucía och nära Montemar, utmed vägen till Benalmadena.

Hotell

Som redan nämnts under Ekonomi hade Torremolinos i slutet av åttiotalet det tvivelaktiga ryktet att vara Costa del Sols slasktratt. Där fanns billiga, usla hotell som lockade ett liknande klientel. Under de senaste tio åren har man gjort mycket för att förbättra logierna och bygga nya hotell. Staden har nu ett stort urval av bra turisthotell och anläggningar, men också pensionat och lägenheter. Om man vill stanna här under högsäsong rekommenderar vi dock att boka hotellrum i god tid i förväg. 

Externa källor

För mer information om Torremolinos rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Torremolinos

EasyTerra Biluthyrning Torremolinos jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Torremolinos, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.