Biluthyrning Menorca

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Menorca på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Menorca.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Menorca

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Menorca
EasyTerra Biluthyrning Menorca är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Menorca

Inledning

Menorca har sitt namn att tacka för det faktum att ön är mindre än Mallorca. Menorca är också mycket mindre turistisk. Detta är egentligen ganska konstigt eftersom antalet stränder på Menorca är mycket större än på Mallorca och Ibiza tillsammans. Det är ett perfekt semestermål för den som vill njuta av vackra stränder utan trängsel.

Under sommaren håls många färgglada festivaler som har sitt ursprung i Medeltiden.

Befolkning

Menorca har omkring 90 000 invånare.

Läge

Menorca ligger nordost om Mallorca och är ungefär 4,8 mil lång och 1,6 mil bred. Den högsta punkten är kullen El Toro (358 m).

Ekonomi

Även om ön är mycket mindre turistisk än Mallorca, spelar turismen en viktig rolll för den lokala ekonomin. Emellertid försäkrar sig myndigheterna om att turismen inte har påverkar miljön negativt. Tre fjärdedelar av ön är ett skyddat naturreservat. Många sällsynta sköldpaddor och fågelarter lever där. Dessutom finns det vingårdar och en blygsam skoindustri.

Flygplatser

Menorca flygplats ligger 4,5 kilometer sydväst om öns huvudstad Maó, längs Me-14 som ansluter till Me-12 till stadens centrum. Med hyrbil kan man nå stadens centrum på 10-15 minuter.

Kollektivtrafik

Det finns en reguljär busservice längs Menorcas huvudväg (Me-1), som förbinder huvudstaden Maó med Alaior, Es Mercadal, Ferreries och Ciutadella. Det finns även tillräckligt med taxibilar.

Trafik och parkering

I huvudstadens centrum och i populära turistcenter kan det bli mycket trångt. Förutom det är gatorna smala. Likväl är en hyrbil det idealiska transportmedlet på Menorca. På detta sätt kan man upptäcka öns småvägar och njuta av den välbevarade naturen och natursköna byar.

Hotell

Menorca har ett bra hotellutbud. Det finns även några lägenhetskomplex bland annat nära öns enda golfbana. Logimöjligheterna är vanligtvis inte fullbokade på Menorca, förutom under sommarmånaderna. Under denna period är det bättre att boka rum i förväg.

Externa källor

För mer information om Menorca rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i Menorca

EasyTerra Biluthyrning Menorca jämför biluthyrningspriser i följande städer: