Biluthyrning Mahon

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Mahon på dina vägnar.

För att använda den här sidan måste din dator tillåta cookies.

Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Mahon

EasyTerra Biluthyrning Mahon är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Mahon

Biluthyrning Mahon
Biluthyrning Mahon

Inledning

Mahón (på katalanska: Maó) är huvudstad på den spanska ön Menorca som tillhör Balearerna. Den gamla muromgärdade delen av staden är belägen vid en magnifik och djup naturhamn. Under sjuttonhundratalet lydde Menorca under den brittiska regeringen och detta är fortfarande påtagligt genom den typiska brittiska arkitekturen i hamnen, till exempel det gamla tullkontoret och den så kallade Golden Farm där amiral Nelson övernattade en gång.

Befolkning

Nästan 30 000 personer bor i Mahón.

Geografiskt läge

Mahón ligger på Menorcas östkust, vid en djup fem kilometer lång bukt som bildar en naturhamn. Naturreservatet S’Albufera des Grau ligger precis norr om Mahón.

Ekonomi

Mahón är Menorcas handelscentrum. Hamnen spelar en viktig roll i detta. Det går färjor till de andra baleariska öarna och till Spaniens fastland. Menorca är känt för sin smyckestillverkning. Varje år hålls smyckes- och accessoarmässan Eurobijoux i Mahón. På ön tillverkas också en ost som är uppkallad efter huvudstaden: Queso de Mahón. Och majonnäsen uppfanns i Mahón! Såsen kallades från början för Salsa mahonesa.

Flygplatser

Menorcas flygplats ligger precis sydväst om Mahón. Aeroport de Menorca är lätt att nå med hyrbil. Från stadens centrum tar man Me-12. 

Kollektivtrafik

Menorca har ett bra allmänt bussnät. Från huvudbusstationen i Mahón går det bussar en gång i timmen till stränderna på östkusten. Det finns också en bussförbindelse till andra sidan ön, mellan Mahón och Ciutadella på västkusten. 

Trafik och parkering

En hyrbil är ett idealiskt transportmedel för att utforska Menorca och de avsides belägna stränderna. Man måste betala för att parkera på gatan i de större städerna och det är förbjudet att parkera längs gul linje vid trottoarkanten. 

Hotell

Mahón har många olika inkvarteringsalternativ, men de flesta hotellen och semesteranläggningarna hittar man längs stränderna, till exempel vid Es Grau, Platja de Punta Prima och Son Bou. Även om Menorca inte har lika många turister som Mallorca rekommenderar vi att boka hotellrum i god tid, särskilt om man vill besöka ön under sommarmånaderna. På vintern är de flesta hotellen stängda. 

Externa källor

För mer information om Mahón rekommenderar vi Google och följande källor: