Biluthyrning Formentera

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Formentera på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Formentera

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Formentera
EasyTerra Biluthyrning Formentera är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Formentera

Inledning

Formentera är den minsta ön i Balearerna. Fram till nyligen kunde den bara nås med båt från Ibiza, men nuförtiden finns det färjeförbindelser till det spanska fastlandet. Formentera har vackra sandstränder och på de flesta stränder är nakenbad tillåtet.

Dykare och snorklare kan upptäcka Formenteras undervattenvärld. Ön är också en populär destination bland vindsurfare och seglare.

Befolkning

Ön har endast 9000 invånare. Under sommarmånaderna juli och augusti är invånarantalet betydligt högre på grund av semesterfirarna. Särskilt italienare gillar att komma till Formentera.

Läge

Formentera ligger 7 kilometer söder om Ibiza. Ön är endast 1,9 mil lång. Öns högsta punkt är ostkusten nära La Mola, där de branta klipporna reser sig ur havet till en höjd av 192 meter.

Ekonomi

Turismen är den lokala ekonomins pelare. Dessutom försörjer sig en del invånare på fiskeindustrin och det odlas druvor och citrusfrukter.

Flygplatser

Formentera har ingen flygplats och kan endast nås med båt.

Kollektivtrafik

Under sommarmånaderna finns det en reguljär busservice (varje halvtimme) från färjehamnen till flera destinationer på ön. Man måste vara uppmärksam på om bussen går till ens destination eftersom alla bussar inte stannar vid samma hållplatser.

Att åka båt från eller till Ibiza tar drygt en halvtimme (höghastighetsfärja) eller upp till en timme (bilfärja).

Trafik och parkering

Att köra runt i en hyrbil på Formentera är inte alls något problem. Förutom huvudvägarna finns det många natursköna landsvägar och längs vägen ser man vindmöllor och vakttorn. Det är aldrig långt till havet på den här ön och med en hyrbil kan man hitta en liten strand som man är alldeles ensam på.

Hotell

Formentera har ett stort utbud av logi. Det finns lyxhotell, men också lägenheter, villor och lanthus. Inte heller på mindre orter är det svårt att hitta rum, även om det antagligen är i ett enkelt pensionat.

Externa källor

För mer information om Formentera rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i Formentera

EasyTerra Biluthyrning Formentera jämför biluthyrningspriser i följande städer: