Biluthyrning Almeria

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Almeria på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Almeria

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Almeria
EasyTerra Biluthyrning Almeria är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Almeria

Biluthyrning Almeria
Biluthyrning Almeria

Inledning

Almería är huvudstaden i provinsen med samma namn i Andalusien. En av sevärdheterna är den imponerande moriska fästningen Alcazaba, som ligger på toppen av en kulle. När katolikerna drev ut muslimerna ur Spanien, byggde de om moskén i mitten till en kyrka. Emellertid förstördes den en kort tid efteråt av en jordbävning. Efteråt byggdes kyrkan upp igen. Katedralen liknar en fästning. Den byggdes på detta sätt för att ge skydd mot Medelhavets pirater.

Befolkning

Eftersom intresset för Almería som turistdestination ökar så växer antalet invånare i staden ständigt: omkring 195 000 personer bor idag i Almería.

Geografiskt läge

Almeria ligger i sydöstra Spanien, vid Medelhavet. Nordväst om Almería ligger bergskedjan Sierra Nevada och öster om staden ligger Cabo de Gata naturreservat. Det är ett torrt ökenliknande berg- och klipplandskap där man också kan hitta vackra stränder.

Ekonomi

Den lokala ekonomin baserar sig huvudsakligen på jordbruksprodukter, nämligen grönsaker och frukt som odlas i växthus. Dessutom blir turismen allt viktigare. Almería är ett traditionellt centrum för nudiststränder och -platser, men stadens kommunstyrelse försöker också locka turister genom att rikta uppmärksamhet mot vild natur, de vackra stränderna (för påklädda) och regionens historia.

Flygplats

Almería flygplats ligger 9 kilometer öster om staden. Den har lokala och internationella flygningar, de sistnämnda sköts huvudsakligen av lågpris- och charterflygbolag. Flygplatsen nås enkelt med hyrbil: på den kustväg som går längs Medelhavet A7 (Autovía del Mediterráneo) är utfarten tydligt angiven. Från Almerías centrum kan man nå flygplatsen via motorväg AL-12.

Kollektivtrafik

Almería har bra offentlig busstransport, som sköts av företaget Surbus. Dessutom finns det bussförbindelser till andra städer i Andalusien, som till exempel Agua Amarga, La Isleta del Moro, Las Negras och Rodalquilar, San Jose och San Miguel de Cabo de Gata.

Trafik och parkering

Även om Almerías centrum kan vara ganska trafikerat så är det inte svårt att hitta. Om man vill parkera hyrbilen finns det flera olika möjligheter: på gatan, på en parkeringsplats eller i ett av parkeringsgaragen. Om man vill köra med sin hyrbil till Cabo de Gata kan man följa N-344 österut. Omkring 1,5 mil från Almería är utfarten tydligt angiven. Efter 8 kilometer kommer man till Ruescas vid en trevägskorsning. Här följer man vägen längst till söder för att nå Cabo de Gata.

Hotell

Det finns ett ganska stort utbud av hotell i Almería. För att kunna erbjuda det ökande antalet turister ett tillräckligt stort utbud av logi håller man fortfarande på att bygga fler hotell. Under sommarmånaderna är det tillrådigt att boka hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Almería, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Almeria

EasyTerra Biluthyrning Almeria jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Almeria, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.