Biluthyrning Olbia

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Olbia på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Olbia

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sardinien
  4. Biluthyrning Olbia
EasyTerra Biluthyrning Olbia är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Olbia

Biluthyrning Olbia
Biluthyrning Olbia

Inledning

Olbia är en livlig stad och den har en livlig hamn. För de flesta är detta det första intrycket de får av den vackra ön Sardinien. Själva staden är inte lika imponerande som den närliggande kusten och därför dröjer sig inte många kvar i Olbia. 

Befolkning

Olbia har omkring 43 000 invånare, även om dess gator gör att man får en känsla av att staden är större. Detta har att göra med alla de turister som landstiger i Olbia på väg mot andra ställen på Sardinien. 

Geografiskt läge

Olbia ligger på nordöstra sidan av ön Sardinien, som är belägen öster om Italiens fastland. Olbia ligger ungefär på samma höjd över havet som Neapel vid Tyrrenska havet. 

Ekonomi

Förr i tiden användes hamnen i Olbia främst för att exportera säd, vilket ledde till ekonomisk tillväxt. För närvarande lägger många turistfartyg till i Olbia. Turistsektorn är väldigt viktig för Olbia. Först och främst för att de flesta turisterna anländer till Olbias hamn eller flygplats på väg till andra orter på ön, eller för att upptäcka själva Olbia.

Nära hamnen i Olbia finns det många barer och restauranger. Eftersom omgivningarna är vackra, ett av de mest magnifika kustområdena i Medelhavet ligger här, lockar staden en mängd olika turister, från jetsettare till ryggsäcksresenärer.

Flygplatser

Olbias flygplats, också känd som Olbia Costa Smeralda flygplats, är belägen några kilometer sydost om staden. Flygplatsen hanterar bland annat flyg från de större flygplatserna i Italien.

Kollektivtrafik

Det lokala kollektivtrafikbolaget heter ASPO. Buss nummer 8 tar en till och från flygplatsen. ARST bussar avgår från hamnen och busstationen till närliggande semesterorter som Costa Smeralda. Det finns också tågförbindelser till andra stora städer på Sardinien, som Sassari. Det går färjor till Livorno och Civitavecchia. Den sistnämnda är mycket populär då den erbjuder en snabb färjeförbindelse. Vi rekommenderar att man bokar den snabba färjeförbindelsen åtminstone tre veckor i förväg.

Trafik och parkering

Olbia har inga trafik- eller parkeringsproblem. Man kan ta med sig sin hyrbil på färjan från fastlandet. Från Olbia kan man utforska resten av ön med bil. .

Hotell

Olbia har ett flertal hotell. Det finns inget speciellt att redogöra för. Det finns också många hotell och semesteranläggningar i de närliggande omgivningarna.

Externa källor

För mer information om Olbia, rekommenderar vi Google, och följande källor: 

Biluthyrningsplatser i Olbia

EasyTerra Biluthyrning Olbia jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Olbia, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.