Biluthyrning Cagliari

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Cagliari på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Cagliari

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sardinien
  4. Biluthyrning Cagliari
EasyTerra Biluthyrning Cagliari är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Cagliari

Biluthyrning Cagliari
Biluthyrning Cagliari

Inledning

Cagliari är huvudstad på den italienska ön Sardinien. Det sardinska namnet på staden, Casteddu, betyder bokstavligen ‘Slottet’. Staden är mycket gammal och har kvarlevor från feniciernas tid. Under historiens gång har Cagliari varit slagfält vid flera tillfällen, vilket många lämningar vittnar om.

Cagliari är den främsta inkörsporten till Sardinien. Att hyra bil är bekvämt eftersom många platser bara kan nås med bil.

Befolkning

Själva staden har 160 000 invånare. Om man räknar med förorterna bor en halv miljon människor i Cagliari.

Geografiskt läge

Cagliari är beläget på Sardiniens sydkust, vid Cagliaribukten. Staden är ganska backig. Nordväst om Cagliari ligger bergskedjan. Dess högsta bergstopp är Punta Serpeddi (1069 meter).

Ekonomi

Fiske har varit den främsta näringen under flera århundraden. Cagliari har en av Italiens största fiskmarknader och många fiskfabriker. Eftersom det är en av Medelhavets viktigaste lasthamnar, lastar många båtar om här.

Caligaris hamn används för export av salt och cement.

Tiscali, en av Europas största Internetleverantörer har sitt huvudkvarter i Cagliari

Turism har stor betydelse för den lokala ekonomin. Själva Cagliari är ett underbart historiskt resmål, men även en inkörsport till resten av Sardinien.

Flygplatser

Den internationella Cagliari-Elmas flygplats är belägen nordväst om staden, längs motorväg SS130. Flygplatsen tar emot mer än 2,5 miljoner passagerare om året.

Kollektivtrafik

Cagliari har ett utmärkt kollektivtrafiknät. De 30 busslinjerna som avgår från Piazza Matteotti (vid tågstationen), stannar vid alla sevärdheter. Dessutom håller lokalregeringen just nu på att bygga ett nätverk med spårvagnar och tunnelbana. Den första linjen, från Piazza Repubblica till Monserrato, fungerar redan. När nätverket är färdigt kommer de bestå av 4 linjer med spårvagn och tunnelbana. 

Det finns många buss och tågförbindelser till andra städer och byar på Sardinien.

Färjor till det italienska fastlandet, till Sicilien och till Tunisiens huvudstad Tunis avgår från hamnen.

Trafik och parkering

En del av den gamla stadskärnan är avsedd endast för fotgängare. Även om man får köra bil på andra gator, så är de flesta av dem smala och enkelriktade. Det är bäst att parkera bilen vid hamnen och sedan utforska staden till fots.

Hotell

Cagliari har ett stort utbud av olika sorters logi, från enkla bed & breakfast till lyxhotell. De flesta hotell ligger vid småbåtshamnen på kustsidan. Under sommaren är det tillrådigt att boka hotell i god tid innan resan. På turistbyrån kan man få en lista på människor som hyr ut rum.

Externa källor

För mer information om Cagliari, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Cagliari

EasyTerra Biluthyrning Cagliari jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Cagliari, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.