Biluthyrning Arezzo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Arezzo på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Arezzo.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Arezzo

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Arezzo
EasyTerra Biluthyrning Arezzo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Arezzo

Inledning

Arezzo är en trevlig stad i den italienska regionen Toscana. Trots att man på sista tiden har uppfört moderna byggnader, så har den gamla stadskärnan bevarat sin medeltida karaktär. Här kan man besöka många storslagna kyrkor och stora delar av stadsmurarna står fortfarande kvar.

Befolkning

Staden har 100 000 invånare.

Geografiskt läge

Arezzo är belägen i mitten av Toscana, i Chiantiregionen. Staden är belägen på en kulle vid floden Arno. Den äldsta delen av staden ligger på kullens topp.

Ekonomi

Turismen spelar en viktig roll för ekonomin. Besökare kommer till Arezzo för att njuta av den medeltida atmosfären som förhöjs under sommarmånaderna då många festivaler organiseras. Sedan lång tid tillbaka är Arezzo också en stad för hantverkare som arbetar med ädelmetaller, främst guldsmeder. Därför hittar man många affärer som säljer lokalt tillverkade smycken.

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Florens flygplats, vars officiella namn är Amerigo Vespucci flygplats, men som ofta kallas för Peretola flygplats. Den är belägen nio mil nordväster om Arezzo och är enkel att nå med hyrbil via motorväg A1.

Kollektivtrafik

Arezzo har bra offentlig transport. Bussar som drivs av företaget Etruria Mobilità går till resmål inuti staden och till städer i provinsen Arezzo.

Trafik och parkering

Arezzos gamla stadskärna har en zon för fotgängare. Man kan parkera sin hyrbil på en av kommunens parkeringsplatser utanför stadsmurarna och utforska centrum till fots. Parkeringsavgiften är låg: man betalar omkring € 10 för hela dagen.

Hotell

Arezzo har ett bra utbud av logi, som sträcker sig från vandrarhem och enkla pensionat till lyxhotell. Man kan även hyra en toscansk bondgård (Agritourism) i stadens närhet och det finns ett flertal campingplatser. Att ha en hyrbil till sitt förfogande är uppenbarligen lämpligt i detta fall.

Externa källor

För mer information om Arezzo rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Arezzo

EasyTerra Biluthyrning Arezzo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Arezzo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.