Up to 15% off On bookings placed from 19 until 26 nov

Biluthyrning Keflavík

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Keflavík på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Keflavík

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Island
  3. Keflavík
EasyTerra Biluthyrning Keflavík är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Keflavík

Inledning

Keflavik är en liten stad på Island och den är känd framför allt därför att landets enda internationella flygplats finns här. Det var tidigare en viktig NATO-bas, men efter Sovjetunionens upplösning har den blivit mindre viktig. Under de senaste åren har amerikanarna dragit tillbaka de flesta av sina trupper från Island.

Befolkning

Staden har lite mer än 10 000 invånare. På 1960- och 70-talen hade Keflavik rykte om att vara en stad för musiker. Den kallades 'Islands Beatles-stad'.

Geografiskt läge

Staden är belägen på sydvästra Island på halvön Reykjanes. Huvudstaden Reykjavik ligger 4 mil åt norost. En klar dag kan man se huvudstaden på andra sidan viken.

Ekonomi

Keflavik grundades på 1500-talet. Fram till det att flygplatsen byggdes under andra världskriget var fiske den huvudsakliga inkomstkällan. Även idag är många av invånarna beroende av fisket och fiskeindustrin. Flygplatsen skapar också arbeten liksom den närliggande NATO-basen.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen Keflavik tar emot 2 miljoner passagerare per år. Det finns reguljära förbindelser till sex städer i USA och till över 20 städer i Europa, inklusive Amsterdam. Flygplatsen har hand endast om de internationella flygningarna; inrikesflyg avgår från Reykjaviks flygplats i närheten av huvudstadens centrum.

Kollektivtrafik

Island är ett bilarnas land. Praktiskt taget alla islänningar har bil och kollektivtrafik är inte så populär. Från flygplatsen finns det en flygbussförbindelse (FlyBus) till Reykjavik där det också finns en stadsbuss.

Trafik och parkering

Vid bilkörning måste billyktorna vara påslagna under hela dagen och det är obligatoriskt för alla passagerare att använda bilbälte.
Om man reser i inlandet ska man veta att många av vägarna är grusvägar. Att köra på grusvägar är inte det samma som att köra på asfalterade vägar: om man kör för fort kan man lätt tappa kontrollen över bilen. Så kör försiktigt! När en asfalterad väg övergår i grusväg markeras detta med skylten 'malbik endar'. Sakta då ner farten! En skylt med texten 'einbreið brú' markerar att man närmar sig en smal bro med endast ett körfält. Ta reda på vägförhållandena före avgång, speciellt om det inte är sommar.

Exempel på andra trafiktermer på isländska: parkering - bilastaedi, förbifartsled - krokaleid, bensinstation - bensinstod, vägtull - toll vegur, motorväg - hradbraut.

Hotell

Både på flygplatsen och i stadens centrum finns det några hotell, idealiskt om man vill tillbringa natten nära flygplatsen eller om man vill uppleva livet i en fiskestad. Generellt sett är hotellen något billigare än i Islands huvudstad, men levnadskostnaden här är också hög och man hittar därför egentligen inga verkligt billiga hotell.
Vanligtvis kan man boka hotellrum vid ankomsten. Om man har något speciellt hotell i åtanke rekommenderar vi att man bokar i förväg.

Externa källor

För mer information om Keflavik rekommenderar vi Google och följande källor:

Om du letar efter en hyrbil i Island, men i en annan stad än Keflavík, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Island-sidan, där du kan välja i vilken stad i Island du vill hyra en bil.