Biluthyrning Santo Domingo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Santo Domingo på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Santo Domingo

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Dominikanska republiken
  3. Biluthyrning Santo Domingo
EasyTerra Biluthyrning Santo Domingo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Santo Domingo

Inledning

Santo Domingo är huvudstad i Dominikanska republiken. Det är den äldsta staden grundad av européer i den "Nya världen". Santo Domingo grundades av Bartolomeo Columbus, bror till den kända upptäcktsresanden, 1496. Staden har sålunda en rik historia och detta ser man på de gamla, koloniala byggnaderna i centrum. 

Befolkning

Staden har över två miljoner invånare.

Geografiskt läge

Santo Domingo ligger på Dominikanska republikens sydkust, vid floden Ozamas mynning. Den gamla Ciudad Colonial ligger på den västra flodstranden, med Fortaleza Ozama precis nere vid vattnet.

Ekonomi

Genom att skapa frihandelszoner och marknadsföra turismen i landet, har Dominikanska republiken upplevt en sund ekonomisk tillväxt de senaste åren. Den utmärkta telekommunikationsinfrastrukturen är en av faktorerna som bidragit till utvecklingen. Santo Domingo är Dominikanska republikens ekonomiska centrum, men skillnaderna i inkomst är stora. Vissa stadsdelar utstrålar välstånd, medan Santo Domingo också har bedrövliga slumområden. 

Flygplatser

Huvudflygplatsen i Santo Domingo är Las Américas internationella flygplats. Flygplatsen är belägen en och en halv mil öster om staden och är lätt att nå med hyrbil. Flygplatsen ligger precis vid motorvägen DR-3, nära Punta Caucedo. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

La Isabela flygplats är en mindre flygplats som huvudsakligen hanterar inrikes- och charterflyg. Flygplatsen ligger precis norr om staden och kan nås med hyrbil via Las Americas Expressway.

Kollektivtrafik

Santo Domingo har ett skapligt allmänt bussnät, men de flesta invånarna föredrar mer informella transportmedel i staden: motoconchos (motorcykeltaxi), guaguas (minibussar) och carros públicos (taxibilar som tar flera passagerare). Staden har också en helt ny tunnelbanelinje, från Villa Mella via universitetet till Centro de los Heroes. En andra linje håller på att byggas. 

Trafik och parkering

Santo Domingo är en livligt trafikerad stad och trafiken kan vara kaotisk eftersom de flesta förarna inte bryr sig om de officiella trafikreglerna. Att hitta en parkeringsplats på gatan i stadens centrum är inte heller lätt. Det är också säkrare att parkera sin bil i ett av parkeringshusen i och runt om stadens centrum. Vägarna i huvudstaden är i allmänhet av ganska bra kvalitet, men detta är inte fallet med inlandsvägarna. Man bör se upp för sprickor och hål i vägarna! 

Hotell

Santo Domingo har ett stort logiutbud. I den gamla delen av staden hittar man många billiga hotell och pensionat, men det finns också ett stort utbud av lyx- och mellanklasshotell. Det finns också många möjligheter till att hyra en lägenhet. Vi rekommenderar att boka boende i Santo Domingo i god tid. 

Externa källor

För mer information om Santo Domingo rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Santo Domingo

EasyTerra Biluthyrning Santo Domingo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Dominikanska republiken, men i en annan stad än Santo Domingo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Dominikanska republiken-sidan, där du kan välja i vilken stad i Dominikanska republiken du vill hyra en bil.