Biluthyrning Punta Cana

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Punta Cana på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Punta Cana

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Dominikanska republiken
  3. Biluthyrning Punta Cana
EasyTerra Biluthyrning Punta Cana är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Punta Cana

Biluthyrning Punta Cana
Biluthyrning Punta Cana

Inledning

Punta Cana är centrum för turiststränderna på den östra kusten av Dominikanska republiken. Det är utan tvekan landets populäraste semestermål, tillsammans med Puerto Plata som ligger på den norra kusten. Turister kommer dock inte bara för de vita sandstränderna; tack vare golfbanorna i närheten är området också populärt bland golfare. 

Befolkning

Man uppskattar att staden har omkring 100 000 invånare. 

Geografiskt läge

Punta Cana ligger på ostkusten i Dominikanska republiken. Hela kustremsan kallas ofta för Punta Cana, men detta är felaktigt. Badorterna Cabeza de Toro, Bavaro, El Cortecito, Arena Gorda, Macao och Uvero Alto ligger norr om staden.

Ekonomi

Punta Cana har växt tack vare turismen. Dessutom är det ett av de största semesterresmålen i hela Västindien. Kort sagt är turismen ojämförligt den största inkomstkällan.

Flygplatser

För de flesta turisterna är Punta Cana flygplats ingångsporten till landet. Eller snarare till stränderna på ostkusten. Flygplatsen är centralt belägen mellan stränderna och semesterorterna. Om man kommer norrifrån kan man nå flygplatsen med hyrbil via motorvägen Cap Cana; söderifrån tar man Boulevard Hotelero. Båda vägarna anknyter till Carretera Aeroporto till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Det ska tydligen finnas bussar från flygplatsen till resmål på kusten, men de går inte särskilt ofta. Och när de går, är de ofta fullsatta. Detta gäller också de så kallade guaguas: minibussar som officiellt tar 9 passagerare, men de kan 'lätt' ta 20 personer. Caros publicos är vanliga bilar som fungerar som delade taxibilar och som också tar fler passagerare än vad som är officiell tillåtet. Slutligen finns det officiella taxibilar, men man måste vara bra på att förhandla om man ska komma överens om ett rimligt pris. 

Trafik och parkering

Med hänsyn till ovannämnda, tänker man förmodligen: det är bäst att hyra en bil. Detta är en bra idé, men man bör först försöka acklimatisera sig och förstå trafikreglerna (eller snarare, bristen på dessa). Till exempel är det en regel i Dominikanska republiken att den största bilen har företräde. Särskilt i inlandet kan vägarna också vara dåligt underhållna. Kort sagt bör man köra försiktigt och förvänta sig det oväntade. Att hitta en parkeringsplats är lätt, men man bör parkera på en bevakad parkeringsplats.  

Hotell

Det finns ett enormt logiutbud i och runt om Punta Cana. De flesta hotellen och semesteranläggningarna ligger precis utmed kusten och inte bara nära Punta Cana (se Geografiskt läge för andra badorter längs ostkusten). Strändernas totala längd utmed den här kusten uppgår till ungefär 4 mil. Det är högsäsong mellan december och april. Om man vill besöka Punta Cana under den här perioden rekommenderar vi att man bokar sitt boende i god tid i förväg. 

Externa källor

För mer information om Punta Cana rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Punta Cana

EasyTerra Biluthyrning Punta Cana jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Dominikanska republiken, men i en annan stad än Punta Cana, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Dominikanska republiken-sidan, där du kan välja i vilken stad i Dominikanska republiken du vill hyra en bil.