Biluthyrning Puerto Plata

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Puerto Plata på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Puerto Plata

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Dominikanska republiken
  3. Biluthyrning Puerto Plata
EasyTerra Biluthyrning Puerto Plata är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Puerto Plata

Biluthyrning Puerto Plata
Biluthyrning Puerto Plata

Inledning

Puerto Plata är huvudstad i provinsen med samma namn i Dominikanska Republiken och en populär badort. Stadens officiella namn är San Felipe de Puerto Plata, eftersom staden grundades nära fästningen San Felipe, som byggdes i närheten av hamnen under det spanska styret. De populäraste stränderna är Playa Dorada och Costa Dorada.

Befolkning

Staden har ungefär 150 000 invånare.

Geografiskt läge

Puerto Plata är belägen i norra Dominikanska Republiken vid Atlanten. De populäraste turiststränderna ligger öster om staden och när man tittar söderut kan man se toppen på Pico Diego de Ocampo (1249 meter).

Ekonomi

Hamnen spelar en viktig roll för den lokala ekonomin. Det exporteras och importeras inte bara varor, utan även kryssningsfartyg förtöjer regelbundet här. Passagerarna på kryssningsfartygen och turister som tillbringar en längre tid i eller i närheten av Puerto Plata utgör en annan viktig inkomstkälla. Fiske, båtbygge och textilindustri är också viktiga. 

Flygplatser

Puerto Plata internationella flygplats (officiellt: Aeropuerto Internacional Gregorio Luperón) är belägen omkring 1,5 mil öster om staden, nära La Unión. Den är enkel att nå med hyrbil. Från stadens centrum tar man först Av. Circunvalación Sur som övergår i Ruta 5 vilken leder till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Offentlig stadstransport i Puerto Plata består av så kallade guaguas: minibussar som officiellt har plats för nio passagerare, men de kan 'lätt' rymma över 20 personer. Kort sagt: det är roligt att testa, men något kvavt. Det finns även carros públicos: vanliga bilar som fungerar som taxibilar som man delar på (åtta personer kan 'lätt' passa in i en bil: fyra i framsätet och fyra i baksätet) och motoconchos: motorcykel taxi. Det finns även officiell taxi, men förarna tar ofta löjligt höga priser.

Trafik och parkering

Man bör först försöka anpassa sig och förstå trafikreglerna (eller hellre: bristen på dem), innan man utforskar Dominikanska Republiken med hyrbil. Regeln i Dominkanska Republiken: det största fordonet har företräde. Vissa förare anser att trafikskyltar (till exempel för enkelriktade gator) och trafikljus är en trevlig dekoration som man inte behöver bry sig om. Särskilt i de inre delarna av landet kan vägarna också vara i dåligt skick. Kort och gott: man bör köra försiktigt och vara beredd på det oväntade. Att hitta en parkeringsplats är inget problem, för varje tom plats är en parkeringsplats. Man ska alltid ha någon som vaktar bilen! 

Hotell

Det finns ett enormt utbud av logi i och runtomkring Puerto Plata. De flesta hotell och semesteranläggningar ligger precis vid de närliggande stränderna. Om man vill bo på ett särskilt hotell rekommenderar vi att man bokar sitt rum i god tid före resan. Andra badorter i närheten av Puerto Plata är bland annat Sosua och Cabarete.

Externa källor

För mer information om Puerto Plata, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Puerto Plata

EasyTerra Biluthyrning Puerto Plata jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Dominikanska republiken, men i en annan stad än Puerto Plata, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Dominikanska republiken-sidan, där du kan välja i vilken stad i Dominikanska republiken du vill hyra en bil.