Biluthyrning San Jose

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i San Jose på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning San Jose

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Costa Rica
  3. San Jose
EasyTerra Biluthyrning San Jose är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för San Jose

Biluthyrning San Jose
Biluthyrning San Jose

Inledning

San José är huvudstad i Costa Rica, ett land i Centralamerica. Det är det sociala, ekonomiska, politiska och kulturella centrumet i landet. Det är en livlig och relativt ung stad. San José började utvecklas först under andra halvan av 1800-talet. Det är orsaken till varför det finns relativt få byggnader från den spanska kolonialtiden - jämfört med många andra latinamerikanska städer.

Befolkning

Officiellt sett har staden 350 000 invånare, men den siffran syftar på kantonen San José, praktiskt taget bara stadens centrum. Om man räknar förorterna, bor mer än en miljon människor i San José. Costaricaner talar spanska, men många av dem kan lite engelska.

Geografiskt läge

San José ligger mitt på  Costa Ricas centralplatå (Cordillera Central) på över 1100 meters höjd. Staden är omringad av gröna berg och dalgångar.

Ekonomi

Costa Ricas ekonomi bygger på jordbruk och ekoturism (cirka 70% av Costa Rica utgörs av nationalparker). I själva staden finner man få tecken på detta: San José är centrum för administration och affärsverksamhet. Utländska investerare har nyligen satsat mycket pengar för att utveckla läkemedelsindustrin och elektronikindustrin i San José. Hotellverksamheten är också på framfart.

Flygplatser

Flygplatsen Juan Santamaría är belägen 2 mil väster om staden. Det tar cirka 30 minuter att nå staden med bil, även om det under morgonens och kvällens rusningstrafik kan ta betydligt längre tid.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i San José utgörs av bussar. Frågan är bara om man vill använda bussystemet eftersom det är där som ficktjuvar är mest aktiva. Det finns också regionala bussförbindelser och även internationella bussförbindelser till grannländerna Nicaragua och Panama. Bussarna är tämligen bekväma, men man ska aldrig lämna sitt bagage utan uppsikt. Man ska definitivt inte tillåta att bagaget förvaras i bussens bagageutrymme.
Det är billigt att åka taxi i San José. Använd bara officiella taxibilar med taxameter. Officiella taxibilar är röda med en gul triangel med ett nummer på. Flygplatstaxi är oranga.

Trafik och parkering

Det är troligt att man behöver lite tid att vänja sig vid bilkörning i San José. Vägarna är smala och det tar också lite tid att vänja sig vid lokalbefolkningens sätt att köra. De använder varje liten lucka de ser för att avancera ett par meter, speciellt under morgonens och kvällens rusningstrafik. Vägskyltar lämnar också mycket att önska. Till exempel saknar många gator någon som helst identifiering. På vägar utanför staden bör man se upp med hotell längs vägplan. Undvik att köra på natten. Om man skulle få böter ska man aldrig betala dem på platsen, utan låta uthyrningsfirman ta hand om dem.

Man kan parkera bilen på gatorna i San José, men det finns gator där detta inte tillåts under morgonens och kvällens rusningstrafik. Det finns många allmänna parkeringsfaciliteter där det är säkert att lämna bilen. Lämna aldrig något av värde i bilen, inte ens i bagageutrymmet. Och själklart: lås bilen ordentligt. Det är en god idé att hålla bilens dörrar låsta under körning. Om man får punktering ska man säga nej till all 'hjälp' av främlingar. De kan vara ute efter ens värdefulla tillhörigheter.

Hotell

San José har ett stort utbud av hotell. De bästa av dem ligger inte i stadens centrum, utan utanför detta. Även om Costa Rica är ett populärt mål på grund av sitt vackra naturliv, är det få turister som väljer att stanna en längre tid i huvudstaden. Vi rekommenderar emellertid att boka hotellrum i förväg, om än bara för att undvika att vara en självklar turist som går omkring på gatorna för att söka efter någonstans att bo.

Externa källor

För mer information om San José rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i San Jose

EasyTerra Biluthyrning San Jose jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Costa Rica, men i en annan stad än San Jose, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Costa Rica-sidan, där du kan välja i vilken stad i Costa Rica du vill hyra en bil.