Biluthyrning Goiania

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Goiania på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Goiania

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Brasilien
  3. Goiania
EasyTerra Biluthyrning Goiania är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Goiania

Biluthyrning Goiania
Biluthyrning Goiania

Inledning

Goiânia är huvudstad i den brasilianska staten Goiás. Det är en noggrant planerad stad som grundades först 1933 när Art Deco-stilen var på modet. Goiânia är därför mest berömd för det stora antalet byggnader i denna linjeformiga och enkla stil.

Befolkning

Med sin befolkning på 1,3 miljoner är Goiânia den näst största staden i regionen Planalto Central.

Geografiskt läge

Goiânia ligger i regionen Planalto Central, och som namnet visar på ligger denna i centrala Brasilien. Den största staden i denna region är den brasilianska huvudstaden Brasília, nordost om Goiânia. Staden har ett tropiskt klimat med en torrperiod från maj till september och en regnperiod från oktober till april. 

Ekonomi

Även om ekonomin är mer mångfaldig numera grundas den fortfarande på handeln med jordbruksprodukter från omgivningen och jordbruksleverantörer (maskiner, gödningsmedel och andra nödvändigheter inom jordbruket). Då staden är huvudort i staten Goiás är också den lokala regeringen en viktig arbetsgivare. Under senare år har telekommunikationsföretag också etablerat sig i Goiânia.

Flygplatser

Goiânia flygplats kallas för Santa Genoveva flygplats. Den ligger 8 kilometer nordost om stadens centrum och är lätt att nå med hyrbil via motorväg BR060 som löper öster om centrum. 

Kollektivtrafik

Den allmänna busstrafiken i Goiânia drivs av flera olika företag under kommunens övervakning. Det finns också så kallade CityBus, lyxigare minibussar främst för förmögnare invånare (och turister). Bussar avgår från busstationen vid Praça do Trabalhador (Arbetarnas torg) till flera andra resmål i Brasilien.

Trafik och parkering

Goiânia är en livligt trafikerad stad och man måste vänja sig vid trafiken och brasilianarnas körstil. Det finns några parkeringshus och parkeringsplatser runt om i centrum. De flesta hotellen har också parkeringsmöjligheter och det finns stora parkeringsplatser nära stormarknader och köpcentrer i Goiânia.

Hotell

Goiânia har ett omfattande logiutbud för alla plånböcker, från enkla pensionat för backpackers till lyxiga affärshotell. Torrperioden (från maj till september) är den tid då det är mest rörelse i staden. 

Externa källor

För mer information om Goiânia rekommenderar vi Google och följande källor: 

Biluthyrningsplatser i Goiania

EasyTerra Biluthyrning Goiania jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Brasilien, men i en annan stad än Goiania, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Brasilien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Brasilien du vill hyra en bil.