Biluthyrning Sarajevo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Sarajevo på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Sarajevo

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Bosnien-Hercegovina
  3. Biluthyrning Sarajevo
EasyTerra Biluthyrning Sarajevo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Sarajevo

Biluthyrning Sarajevo
Biluthyrning Sarajevo

Inledning

Sarajevo är huvudstad i Bosnien och Hercegovina och historiskt sett en av de intressantaste städerna i Europa. Det är en samlingsplats för olika kulturer, där östortodoxer, katoliker, muslimer och judar har levt sida vid sida i århundraden. Staden har i stort återhämtat sig från krigen som följde på upplösningen av Jugoslavien och bosnier, kroater och serber lever tillsammans i någorlunda harmoni. 

Befolkning

Staden har över 300 000 invånare.

Geografiskt läge

Sarajevo är centralt beläget i det triangelformade Bosnien och Hercegovina. Staden är byggd i en dal på femhundra meters höjd och är omgiven av berg. Den högsta toppen är Treskavica (2 088 m). Floden Miljacka rinner rakt genom staden, från öster till väster.

Ekonomi

Under kommunisttiden fanns det en hel del tung industri i Sarajevo, men bara några få av företagen har lyckats överleva. Nu för tiden producerar industrin huvudsakligen tobaksprodukter, möbler, bildelar och kommunikationsutrustning. Både den nationella regeringen och den lokala styrelsen ger också sysselsättning. 

Turismen är av stor betydelse för staden. Under sommarmånaderna kommer många besökare för att andas in stadens historia. Under vintermånaderna är skidbackarna i närheten populära. 

Flygplatser

Sarajevos flygplats ligger sex kilometer sydväst om stadens centrum, i förorten Butmir. Sarajevo flygplats är lätt att nå med hyrbil. Vägen till flygplatsen är markerad på huvudvägen rakt genom staden. 

Kollektivtrafik

Sarajevo har bra kollektivtrafik. En spårvagnslinje går runt stadens centrum och det finns också (tråd-) bussar till förorterna. 

Trafik och parkering

Sarajevo har ett tydligt gatunät, men skyltningen är otillräcklig. Om man vill utforska staden i en hyrbil är det bäst att köpa en bra karta över staden. I stadens centrum måste man betala för att parkera på gatan. Det finns flera parkeringsplatser och parkeringshus där man kan parkera bilen. 

Hotell

Sarajevo har ett ganska stort utbud av vandrarhem, pensionat och hotell. Utbudet av privata rum är enormt stort, men det kan vara svårt att hitta dem. I den gamla stadskärnan finns det flera förmedlingar som kan hjälpa till. Sarajevo besöks av ett allt större antal turister. Vi rekommenderar därför att man bokar sitt boende i förväg, särskilt om man vill besöka Sarajevo under sommarmånaderna. 

Externa källor

För mer information om Sarajevo rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Sarajevo

EasyTerra Biluthyrning Sarajevo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Bosnien-Hercegovina, men i en annan stad än Sarajevo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Bosnien-Hercegovina-sidan, där du kan välja i vilken stad i Bosnien-Hercegovina du vill hyra en bil.