Biluthyrning New Orleans

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i New Orleans på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i New Orleans.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning New Orleans

  1. Startsida
  2. Biluthyrning USA
  3. New Orleans
EasyTerra Biluthyrning New Orleans är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för New Orleans

Inledning

New Orleans är den största staden i Louisiana och främst berömd för sin musik, sitt kök, sina franska influenser (stadens Franska kvarter), samt för kulturevenemang och festivaler som den årliga Mardi Gras i februari. New Orleans är emellertid även en viktig hamn vid Mexikanska bukten.

Befolkning

Själva staden har nästan 35 000 invånare, men 1,2 miljoner människor bor det i hela New Orleans storstadsområde.

Geografiskt läge

New Orleans är belägen i södra USA, vid floden Mississippi omkring 17 mil uppströms från den plats där den mynnar ut i Mexikanska bukten. Området kring denna bukt utsätts för många orkaner vilka ibland styr kosan direkt mot staden, som till exempel orkanen Katrina vilken orsakade enorma översvämningar 2006. Norr om staden ligger det en stor sjö, Pontchartrain-sjön.

Ekonomi

Stadens hamn utgör stommen i den lokala ekonomin och spelar en viktig roll när det gäller borrandet efter olja och gas i Mexikanska bukten. Oljerafineraderier och andra petrokemiska industrier är aktiviteter med anknytning till utvinningen av naturresurser. Staden är även ett centrum för högre utbildning och många konferenser hålls här. Turismen är en annan av ekonomins pelare: hela 85 000 personer är anställda inom turistsektorn.

Flygplatser

Stadens flygplats är uppkallad efter den mest berömda musikern som har New Orleans frambringat: Louis Armstrong internationella flygplats. Den ligger i förorten Kenner, 1,9 mil väster om stadens centrum. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil via US-61 N (Airline Drive) eller I-10.

Kollektivtrafik

New Orleans har ett vidsträckt bussnät, men det flesta turister lockas främst av de historiska spårvagnarna. Det finns tre linjer. Turister använder främst Riverfront Line som går från Esplanade Street nära floden, via French Quarter till konferenscentret i det så kallade Arts District.

Trafik och parkering

Det är svårt att hitta i den historiska stadskärnan eftersom det finns många enkelriktade gator. Att hitta en ledig parkeringsplats på gatan är också svårt och dyrt. Hotellen tar ofta ut höga avgifter för parkering. Under Mardi Gras så skjuter priserna i höjden (upp till US$ 10 i timmen). Avgifterna är mer fördelaktiga på Premium Parking i de Franska kvarteren. Emellertid, om man vill se mer av New Orleans förutom de Franska kvarteren, så är en hyrbil det perfekta transportmedlet.

Hotell

Det finns ett stort utbud av logi i de Franska kvarteren och i det centrala affärsdistriktet. Här finns även de dyraste hotellen i staden. Billigare alternativ hittar man nära St. Charles Avenue i Uptown. Det finns många enkla hotell och pensionat i distrikten Marigny och Mid-City.

Externa källor

För mer information om New Orleans rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i New Orleans

EasyTerra Biluthyrning New Orleans jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i USA, men i en annan stad än New Orleans, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning USA-sidan, där du kan välja i vilken stad i USA du vill hyra en bil.