Biluthyrning Buffalo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Buffalo på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Buffalo

  1. Startsida
  2. Biluthyrning USA
  3. Biluthyrning Buffalo
EasyTerra Biluthyrning Buffalo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Buffalo

Inledning

Buffalo har haft en svår tid eftersom industrin flyttar ut ur staden. Under de senaste åren har Buffalo återupplivats: kajerna vid vattnet har förvandlats till ett vackert fritids- och bostadsområde och istället för att vara ett industricentrum är Buffalo nu ett centrum för sjukvård och högre utbildning av hög kvalité. Arkitekturen är en av Buffalos huvudattraktioner: det finns byggnader från olika perioder till exempel det historiska distriktet Allentown. Staden är perfekt som operativ bas om man vill besöka de berömda Niagarafallen, norr om staden.

Befolkning

Buffalo har över 300 000 invånare som gör det till den största delstaten i New York efter New York City. Många fler människor bor i Buffalos storstadsområde: omkring 1,1 miljon. 

Geografiskt läge

Buffalo är belägen i delstaten New York i USA på den östra sidan av Eriesjön och mittemot Fort Erie, som ligger i Kanada. Niagarafloden rinner från Buffalo norrut, genom Niagarafallen och mynnar ut i Ontariosjön.

Ekonomi

Buffalo var förr i tiden en knutpunkt för trafik, inklusive järnvägar. Sjöfarten genom de Stora sjöarna (och genom Eriekanalen) var en gång viktig för staden. Det skapade mycket tungindustri, med den största delen av denna har försvunnit. Buffalos ekonomi baserar sig idag främst på sjukvård, högre utbildning och (finansiell) service.

Flygplatser

Buffalo Niagara internationella flygplats är belägen i stadens östra förorter, 1,5 mil nordöster om centrum. Från centrum är flygplatsen enkel att nå med hyrbil via Kensington Expressway (NY-33). Från andra delar av delstaten New York kan flygplatsen nås via New York State Thruway, som slutar vid flygplatsen.

Kollektivtrafik

Staden har bra offentlig busstransport. Det finns även en tunnelbanelinje från stadens centrum till Buffalos universitetsområde. I centrum går tunnelbanan ovanför markytan; precis efter Theater Station går den under jorden. I centrum behöver man inte betala för tunnelbanan. Det finns även en direkt bussförbindelse till Niagarafallen: linje 40 går från Buffalo transportcenter till denna berömda sevärdhet.

Trafik och parkering

Precis som många andra amerikanska städer har Buffalo ett regelbundet gatumönster och många motorvägar korsar staden, inklusive Kensington Expressway till flygplatsen, som tidigare nämnts. Att hitta en gratis parkeringsplats på gatan är inte särskilt svårt, men det är bättre att parkera sin hyrbil i ett av parkeringshusen i centrum. Platserna där de ligger är skyltade.

Hotell

Buffalo har ett stort utbud av logi. Särskilt budgetkategorin är väl representerad, men det finns även tillräckligt med medelklasshotell och några lyxiga hotell. De flesta hotell är belägna i stadens centrum, i närheten av stadens huvudattraktioner.

Externa källor

För mer information om Buffalo rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Buffalo

EasyTerra Biluthyrning Buffalo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i USA, men i en annan stad än Buffalo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning USA-sidan, där du kan välja i vilken stad i USA du vill hyra en bil.