Biluthyrning Baltimore

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Baltimore på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Baltimore.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Baltimore

  1. Startsida
  2. Biluthyrning USA
  3. Biluthyrning Baltimore
EasyTerra Biluthyrning Baltimore är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Baltimore

Inledning

Baltimore är en turistattraktion, särskilt den delen som kallas för inre hamnen. Det är den gamla hamnen som råkade i förfall under den andra hälften av det förra århundradet precis som resten av staden. Fram till det att kommunfullmäktige värdesatte områdets potential och anlade parker. Idag är inre amnen ett fantastiskt område med museer, som till exempel Sjöfartsmuseet med historiska skepp, det Nationella Akvariet och andra turistattraktioner. 

Befolkning

Själva staden har omkring 650 000 invånare, men inklusive förorterna så bor det cirka två miljoner människor i Baltimore storstadsområde. 

Geografiskt läge

Baltimore är belägen i den Nordöstra delen av USA, mellan den amerikanska huvudstaden Washington DC (sydväster om Baltimore) och Philadelphia (nordöster om staden). Staden ligger vid floden Patapsco River där den rinner ut i bukten Chesapeake Bay.

Ekonomi

(Den nya) hamnen spelar fortfarande en viktig roll för stadens ekonomi, men det är längesedan Baltimore var en stor hamn med tungindustri. Idag kretsar ekonomin kring (finansiell) service och turism (runt den gamla hamnen). Det är även ett centrum för hälsoservice och utveckling av högteknologiska applikationer, främst avsedda för bioteknologi.

Flygplatser

Baltimore-Washington internationella flygplats är belägen 1,6 mil söder om staden och är enkel att nå med hyrbil. Från Baltimore tar man först Russell Street som ansluter till Baltimore-Washington Parkway, där avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Baltimore har bra kollektivtrafik som består av bussar, ett lättågssystem (särskilt lämpligt för att ta sig in och ut ur staden) och en tunnelbanelinje. Det finns även gratis bussar med namnet Charm City Circulator. Ett av de trevligaste sätten att besöka Baltimore är att ta en vattentaxi.  

Trafik och parkering

När man kommer från någon plats utanför staden så är inre hamnen enkel att nå via I-95. Via avfart 53 hamnar man på Howard Street i hjärtat av inre hamnen. När man har kommit dit kan det vara svårt att hitta parkeringsplats. Dessutom är det dyrt att parkera på gatan i Baltimore. Det är bättre att parkera sin hyrbil i ett av parkeringshusen, som är skyltade. Ett alternativ är att lämna bilen på parkeringsplatsen nära Fells Point, ungefär en kvarts promenad från inre hamnen.  

Hotell

Med ett turistdistrikt som Inre hamnen är det ingen överraskning att man ittar de flesta hotell i detta distrikt och i det närliggande Fells Points. Det finns några affärshotell i stadskärnan, men detta distrikt är nästan öde på kvällen. Andra möjligheter som är något mindre turistiska är hotellen i  Midtown, Federal Hill och Canton.

Externa källor

För mer information om Baltimore rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Baltimore

EasyTerra Biluthyrning Baltimore jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i USA, men i en annan stad än Baltimore, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning USA-sidan, där du kan välja i vilken stad i USA du vill hyra en bil.