Biluthyrning Lübeck

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lübeck på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lübeck

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Tyskland
  3. Lübeck
EasyTerra Biluthyrning Lübeck är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Lübeck

Inledning

Lübeck är den näst största staden i den tyska staten Schleswig-Holstein och det var en av de viktigaste Hansastäderna. Den medeltida stadskärnan (Altstadt) är extremt välbevarad och finns därför upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Två av de tre stadsportarna från den befästa staden finns fortfarande kvar, varav Holstein-Tor är den mest berömda. 

Befolkning

Staden har omkring 215 000 invånare.

Geografiskt läge

Lübeck ligger i norra Tyskland, ett par kilometer inåt landet där floden Trave mynnar ut i Östersjön. Stadens äldsta del är byggd på en ö i den floden. Hamburg ligger nästan 6 mil sydväst om Lübeck.

Ekonomi

Lübecks hamn är den största tyska hamnen i Östersjön. Gods och personer transporteras via hamnen till Skandinavien, Ryssland och de baltiska staterna. Staden har också ett universitet med en stor medicinsk fakultet. Detta förklarar förekomsten av tillverkare av medicinsk utrustning i Lübeck. Livsmedelsindustrin spelar också en betydande roll. Tack vare lågbudgetflygen till den närliggande flygplatsen har turismen till Lübeck växt betydligt under de senaste åren. 

Flygplatser

Stadens flygplats, Flughafen Lübeck Blankensee, ligger 8 kilometer söder om centrum. Budgetflygbolagen kallar också flygplatsen för Hamburg-Lübeck flygplats, även om Hamburg ligger 5,4 mil sydvästerut. Flygplatsen är lätt att nå via Berliner Strasse (B207). Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad från centrum. 

Kollektivtrafik

Nästan alla bussar i Lübeck samlas på Zentralen Omnibus Bahnhof mitt emot tågstationen. Förbindelserna är utmärkta, även till förorterna Bad Schwartau, Stockelsdorf, Eichholz och Herrnburg. Bussbiljetter gäller också på tåget till Travemünde vid Östersjön.

Trafik och parkering

Lübecks centrum är delvis ett gågateområde men den historiska stadskärnan utforskas bäst till fots. Det finns flera parkeringshus runt om den gamla stadskärnan där man kan parkera sin hyrbil. 

Hotell

Lübeck har ett bra logiutbud, men under sommarmånaderna blir hotellen snabbt fullbokade. Vi rekommenderar att boka i god tid i förväg dessa månader. Den gamla stadskärnan hyser många dyra lyxhotell, men bara en bit bort hittar man billigare alternativ. Det finns ett vandrarhem precis öster om Altstadt.

Externa källor

För mer information om Lübeck rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Lübeck

EasyTerra Biluthyrning Lübeck jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Lübeck, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.