Biluthyrning Exeter

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Exeter på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Exeter.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Exeter

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Storbritannien
  3. Biluthyrning England
  4. Biluthyrning Exeter
EasyTerra Biluthyrning Exeter är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Exeter

Inledning

Några år efter romarnas invasion av England beslutade sig romarna för att bygga en fästning nära en vägkorsning vid floden Exe. Delar av dessa fästningsmurar står fortfarande kvar. Exeter är en utmärkt utgångspunkt för resor runt om i grevskapet Devons kärva landskap. 

Befolkning

Staden har omkring 120 000 invånare. 

Geografiskt läge

Exeter ligger i sydvästra England i grevskapet Devon. Den gamla stadskärnan uppfördes på den östra stranden till floden Exe vilken ombildas till ett delta längre söderut. 

Ekonomi

Eftersom staden är Devons förvaltningshuvudstad är grevskapsstyrelsen en av stadens främsta arbetsgivare. Staden hyser också University of Exeter och ett av de mest framstående meteorologiska instituten i världen: The Met Office. Turismen spelar också en viktig roll, men endast 7 % av befolkningen i arbetsför ålder är anställd inom turismen, jämfört med 13 % i hela grevskapet Devon. Flygbolaget Flybe är också en viktig arbetsgivare i Exeter. 

Flygplatser

Exeter internationella flygplats ligger precis öster om staden. Den är lätt att nå med hyrbil: från stadens centrum tar man först Frog Street och därefter tar man B3183 till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Exeters centrala busstation ligger på High Street, en gågata som dock är tillåten för bussar och cyklar. Stadsbusstrafiken drivs huvudsakligen av Stagecoach South West; vissa linjer drivs av Dartline. Det finns också bussförbindelser med platser i sydvästra England, såväl som med resmål längre bort såsom Heathrow flygplats och den brittiska huvudstaden London.

Trafik och parkering

Att hitta i Exeter är inte svårt och att finna en gratis parkeringsplats bör inte vara något problem heller. Det finns flera parkeringshus i och runt om stadens centrum. Det finns också speciella pendelparkeringar vid stadsgränsen där man kan parkera sin hyrbil och resa till centrum i speciella pendelparkeringsbussar. Dessa parkeringsplatser är märkta med färger: Röd (Honiton Road), Grön (Matford) och blå (Sowton). 

Hotell

Exeter har ingen logibrist, från enkla pensionat till lyxiga hotell och allt däremellan. Utanför staden hittar man många typiska brittiska stugor. Dessa är ibland flera hundra år gamla vilket ger dem en trevlig atmosfär. 

Externa källor

För mer information om Exeter rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Exeter

EasyTerra Biluthyrning Exeter jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Exeter, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.