Biluthyrning Oviedo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Oviedo på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Oviedo.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Oviedo

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Oviedo
EasyTerra Biluthyrning Oviedo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Oviedo

Inledning

Oviedo är huvudstad i provinsen Asturien i nordvästra Spanien. Staden uppstod på 700-talet, då två munkar anlade ett kloster. En boplats utvecklades runt klostret, som senare skulle komma att bli huvudstaden i Asturiens kungadöme. Det är en stad med mycket trevlig atmosfär med ett historiskt centrum och flera hundraåriga kyrkor och kloster i området. Stadskärnan domineras av en gotisk katedral, som byggdes mellan 1400- och 1600-talen.

Befolkning

Staden har över 220 000 invånare.

Geografiskt läge

Oviedo ligger i nordvästra Spanien, 2,7 mil från kusten (Bizcayabukten). Söder om staden ligger de Kantabriska bergen. Den norra delen av Spanien är ofta svalare än resten av landet. Därför är det en populär semesterort på sommaren för invånarna i Madrid som vill fly stadens hetta.

Ekonomi

Även om intresset för stålindustrin har minskat under de senaste åren så spelar den fortfarande stor roll för den lokala ekonomin. Oviedo har också en tradition av vapentillverkning. Turismen håller på att bli allt viktigare för hela provinsen Asturien.

Flygplatser

Stadens internationella flygplats (Asturiens flygplats) ligger 4 mil nordväst om Oviedo, närmare staden Avilés. Flygplatsen nås enkelt med en hyrbil: via motorväg A-8 eller nationalväg N-632. Avfarten är tydligt skyltad längs vägen. 

Kollektivtrafik

Oviedo har ett bra offentligt bussnät (Autobuses Urbanos de Oviedo). På varje hållplats anges det vilken tid nästa buss kommer att anlända. För destinationer utanför staden kan man använda ALSA bussar. Detta bussbolag upprätthåller förbindelser mellan många spanska städer.

Trafik och parkering

Den största delen av Oviedo centrum är bilfritt. En hyrbil är det ideala transportmedlet för att upptäcka området runtomkring staden. Det är enkelt att köra in och ut ur staden tack vare ringvägen. För att komma till Gijón eller Avilés, så följer man A-66 från Oviedo, men man bör vara uppmärksam på att det inte finns fler avfarter efter Lugones!

Hotell

Det finns ett stort utbud av pensionat och hotell i Oviedo. Det finns även några campingplatser runt staden. Om man har en hyrbil kan det vara trevligt att bo ute på landet. Den regionala föreningen Casas de Aldea hyr ut pittoreska hus och bondgårdar i små byar nära Oviedo och i andra delar av Asturien.

Externa källor

För mer information om Oviedo, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Oviedo

EasyTerra Biluthyrning Oviedo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Oviedo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.