Biluthyrning Katowice

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Katowice på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Katowice.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Katowice

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Polen
  3. Biluthyrning Katowice
EasyTerra Biluthyrning Katowice är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Katowice

Biluthyrning Katowice
Biluthyrning Katowice

Inledning

Katowice har inget medeltida centrum. Emellertid finns det mycket att se för den som gillar modern arkitektur: många byggnader i staden är uppförda i Bauhaus eller Art Nouveau stil. Katowice har behållit traditionen med nyskapande arkitektur efter kommunismens fall. Dessutom hålls varje år ett oräkneligt antal kulturella evenemang i staden.

Befolkning

Staden har över 300 000 invånare. Katowice är centrum för industriregionen Övre Silesien, där det bor mer än 2,5 miljoner människor.

Geografiskt läge

Katowice är belägen i södra Polen, på den silesiska platån, mellan floderna Wisla och Oder. Genom själva staden rinner två små floder, Kłodnica och Rawa.

Ekonomi

Även om Katowice anstränger sig mycket för att göra sig av med sin image som grå industristad så utgör kolgruvorna och stålfabrikerna fortfarande basen för den lokala ekonomin. Det är också ett centrum för handel och service. Dessutom har staden två stora kongress- och utställningscentrum (Internationella mässan och Spodek); där många sammankomster och mässor hålls varje år.

Flygplats

Flygplatsen ligger ungefär tre mil norr om Katowice. Det enklaste sättet att komma till Katowice internationella flygplats med hyrbil är via motorväg E75 (S1) öster om staden. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Huvudbusstationen ligger nära Katowices centralstation. Kollektivtransporten är bra och går ofta. Vid varje hållplats finns det en tydlig tidtabell. Det finns även två spårvagnslinjer i Katowice. Spårvägens informationsbyrå ligger på marknadstorget Rynek.

Trafik och parkering

Det finns många enkelriktade gator i centrum av Katowice. Dessutom lämnar skyltningen mycket att önska. Detta kan göra att det är svårt att hitta. Det bästa är att parkera sin hyrbil på en av de övervakade parkeringsplatserna. Vi rekommenderar inte att man parkerar på gatan.

En hyrbil är det idealiska transportmedlet för att utforska stadens omgivningar. Katowice ligger vid motorväg A4, en av Polens bästa vägar, men man måste betala tull.

Hotell

Det finns ett bra utbud av hotell och annat logi i Katowice. På sommaren är det tillrådigt att boka hotell i god tid före resan. Det finns också ett brett urval av lägenheter, som kan hyras under längre eller kortare tider. Turistbyrån kan hjälpa besökaren med detta.

Externa källor

För mer information om Katowice rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Katowice

EasyTerra Biluthyrning Katowice jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Polen, men i en annan stad än Katowice, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Polen-sidan, där du kan välja i vilken stad i Polen du vill hyra en bil.