Biluthyrning Kirkenes

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kirkenes på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Kirkenes.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kirkenes

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Norge
  3. Biluthyrning Kirkenes
EasyTerra Biluthyrning Kirkenes är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Kirkenes

Inledning

Kirkenes är en stad i regionen Finnmark, allra längst nordösterut i Norge. Många turister besöker Kirkenes för att uppleva midnattssolen eller beskåda polarskenet.

Befolkning

Själva staden har 3500 invånare. Inklusive byarna Hesseng, Sandnes och Bjørnevatn, som ligger runtomkring staden, bor över 7000 människor i Kirkenes och dess omgivning.

Geografiskt läge

Kirkenes ligger allra längst nordösterut i Norge, vid Bøkfjord, en del av den större Varangerfjord. Det är den del av Norge som är belägen öster om Finland, nära gränsen till Ryssland. På grund av det extremt nordliga läget (40 mil norr om polcirkeln) kan midnattssolen beskådas här mellan den 17 maj och 21 juli.

Ekonomi

Den lokala ekonomin baserar sig på gruvindustrin (järnmalm) och handel med Ryssland via den naturliga hamnen i Bøkfjord. Även det norska försvaret har en bas här. Under de senaste åren har också sökandet efter olja och gas i Barents hav ökar. Turismen är av växande betydelse för Kirkenes.

Flygplatser

Høybuktmoen flygplats ligger precis utanför Kirkenes. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil. Från staden följer man E6 söderut. Vägen svänger västerut nära Hessing, till flygplatsen. Vägen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Bussbolaget FFR sköter kollektivtrafiken mellan Kirkenes och byarna i närheten. På natten och under helgerna är servicen begränsad.

Trafik och parkering

En hyrbil är det perfekta transportmedlet för att utforska denna avlägsna del av Norge. Vägarna är bra men man bör se upp med plötsligt korsande rådjur. Det finns tusentals av dem i detta område!

Hotell

Det finns ett begränsat utbud av logi i Kirkenes, men eftersom staden inte lockar horder av turister så hittar man vanligtvis hotellrum. Man kan även hitta rum i privata hus och under sommarmånaderna finns det en campingplats alldeles sydväster om Kirkenes, vid vägen till flygplatsen.

Externa källor

För mer information om Kirkenes rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Kirkenes

EasyTerra Biluthyrning Kirkenes jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Kirkenes, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.