Biluthyrning Port Louis

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Port Louis på dina vägnar.

För att använda den här sidan måste din dator tillåta cookies.

Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Port Louis

EasyTerra Biluthyrning Port Louis är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Port Louis

Biluthyrning Port Louis
Biluthyrning Port Louis

Inledning

Port Louis är huvudstaden på Mauritius. På 1700-talet hade ön franskt styre, fram till det att britterna tog över den på 1800-talet. Mauritius blev självständigt 1968. Många historiska byggnader har bevarats, till exempel fortet Adelaide (även: La Citadelle) som är stadens kännetecken. Innan fransmännen kom dit använde holländarna ön som en proviantstation för båtar som var utskickade till Nederländska Östindien. De uppkallade ön efter sin ståthållare Prins Moritz.

Befolkning

Staden har ungefär 150 000 invånare. Den största delen av befolkningen består av ättlingar till arbetare som blev ditfraktade från Indien av kolonialhärskare under 1800-talet.

Geografiskt läge

Port Louis är belägen på den nordvästra kusten i Mauritius, en ö i Indiska oceanen öster om Madagaskar. Stadens östra och södra sida ligger på sluttingarna av ett bergsmassiv, Port Louis Moka Range. Förutom huvudön så består republiken av öarna Rodrigues (öster om Mauritius), Cargados Carajos (norr om Mauritius) och Agalegaöarna.

Ekonomi

Port Louis är en blomstrande stad vars hamn utgör stommen i ekonomin. Det är den största containerhamnen i den Indiska oceanen. Förutom detta förtöjer handelsbåtar, lyxjakter och kryssningsfartyg också i Port Louis hamn. Industrin består främst av klädtillverkning, men det finns också några kemiska fabriker. Turism är viktig: Mauritius är en populär semesterdestination.

Flygplatser

Mauritius flygplats är belägen på öns sydöstra kust och dess fullständiga namn är Ramgoolam internationella flygplats. Den uppkallades efter landets första premiärminister. Den är också känd som Curepipe flygplats. Flygplatsen ligger 4,8 mil sydöster om huvudstaden och är enkel att nå via motorväg M2.

Kollektivtrafik

Port Louis har bra kollektivtrafik. Förutom stadsbussar finns det utmärkta förbindelser till andra platser på Mauritius. Man bör tänka på att det finns två busstationer för regionala bussar: Victoria Station för bussar till och från öns östra och södra delar; Gare du Nord på Immigrationstorget för bussar till och från norr.

Trafik och parkering

Port Louis är en aktiv stad och knutpunkten för all kollektivtrafik på Mauritius. Trafiken är livlig och att hitta en ledig parkeringsplats på gatan kan vara svårt. Det finns ett parkeringshus (Dias Pier) nära den nyrenoverade hamnen (Le Caudan Waterfront) där det är säkert att parkera bilen. Det finns även två parkeringsplatser här: Marina Quay Parking och Barkly Wharf Parking.

Hotell

Det finns ett enormt utbud av logi, både i Port Louis och på andra platser på Mauritius. Populära, men lyxiga hotell finns i Le Caudan Waterfront, ett stort shopping- och nöjesområde. Här hittar man till exempel Le Suffren Hotel och Marina (fyrstjärniga) och Le Labourdonnais (femstjärniga). Billigare platser hittar man lite längre bort från hamnen. Semesteranläggningar finns på turistställen som till exempel Grand Bay, Flic en Flac, Chamarel och Mahebourg.

Externa källor

För mer information om Port Louis, Mauritius, rekommenderar vi Google och följande källor: