Biluthyrning Luxemburg

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Luxemburg på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Luxemburg

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Luxemburg
 3. Biluthyrning Luxemburg
EasyTerra Biluthyrning Luxemburg är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Luxemburg

Biluthyrning Luxemburg
Biluthyrning Luxemburg

Inledning

Luxemburg stad är en gammal fästning. En gång i tiden var det en av Europas starkaste fästningar. Detta upphörde 1867 när Luxemburg rev ner den största delen av sina stadsmurar i utbyte mot en neutral status. De kasematter som finns kvar och resterna av den historiska staden finns sedan 1994 med på UNESCO:s Världsarvslista. Kasematterna (underjordiska gångar) är en av Luxemburgs huvudattraktioner. Dessutom finns den vackra Cathédrale Notre-Dame-de-Luxembourg, en imponerande valvbro (Pont Adolphe) över Pétrusse och man kan njuta av modern konst på Musée d'Art Moderne Grand-Duc Jean. På området avsett för fotgängare i centrum hittar man eleganta (och dyra) butiker och utmärkta restauranger.

Befolkning

Luxemburg stad har en befolkning på 90 000 invånare.

Geografiskt läge

Luxemburgs huvudstad är belägen i den södra delen av landet. Staden skapades som en fästning på en platå som är omgiven av trånga klyftor på tre sidor. Ett idealiskt läge för en befäst stad. Dessa djupa klyftor där floderna Alzette och Pétrusse rinner korsas idag av broar och viadukter. 

Ekonomi

Luxemburg är en av de rikaste städerna i världen. Det är ett finansiellt och administrativt centrum. Det finns många banker och några viktiga EU departement, inklusive Europadomstolen och Europeiska Investeringsbanken. Industriproduktionen består av stål (men den har mycket mindre betydelse än för 50 år sedan) och kemi. Dessutom har ett flertal stora internetbolag sina internationella eller europeiska huvudkontor här, inklusive Skype och eBay.

Flygplatser

Huvudstadens flygplats, Findel flygplats, är belägen sex meter från centrum. Den är enkel att nå med hyrbil: från ringvägen runt Luxemburg stad tar man utfart 7. Flygplatsen kan också nås från A1 (Luxemburg-Trier), utfart 9.

Kollektivtrafik

Staden har ett effektivt nätverk av allmänna bussar. Alla linjer har sin utgångspunkt vid den centrala busstationen Hamilius. På nätterna finns det en "beställbar buss". Man kan beställa denna så kallade Nightrider – precis som en taxi – per telefon.

Trafik och parkering

Att köra omkring i Luxemburg stad är enkelt. Emellertid så finns det många enkelriktade gator, men staden är inte särskilt stor så det är inte lätt att köra vilse. Att hitta en parkeringsplats kan vara svårt. Det finns ett flertal parkeringsgarage omkring centrum (till exempel på busstationen, på Place de la Constitution och på Place du Théatre), men dessa är ganska dyra. Man kan parkera billigare i den södra delen av staden, runtomkring Gare Centrale. Eller använda en av pendelparkeringarna precis utanför staden och fortsätta vidare med kollektivtrafik. På lördagar, söndagar och helgdagar kan man parkera hyrbilen gratis på parkeringen Glacis, en och en halv kilometer nordväster om centrum.

Hotell

Luxemburg har ett brett utbud av hotell. De hotell som ligger i centrum är dyra. Det finns billigare alternativ främst i den södra delen av landet. Dessutom finns det en stor campingplats, omkring fem kilometer sydväster om centrum. Luxemburg är ett populärt resmål för stadsresor och många EU institutioner har sin bas här. Därför är hotellen ofta fullbokade. Av denna anledning rekommenderar vi att man bokar hotell i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Luxemburg rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Thrifty
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Luxemburg

EasyTerra Biluthyrning Luxemburg jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Luxemburg, men i en annan stad än Luxemburg, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Luxemburg-sidan, där du kan välja i vilken stad i Luxemburg du vill hyra en bil.