• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005
Behöver du hjälp?
+49 89 541955606
Öppettider

Biluthyrning Mombasa

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Mombasa på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Nyttja rabatter på upp till 25% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 29 februari 2024
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Mombasa

EasyTerra Biluthyrning Mombasa är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Mombasa

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Mombasa.

Biltyp
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Familjebuss
SUV

Biluthyrare i Mombasa

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Mombasa med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Avis

  7.8 (5940)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Europcar

  6.8 (8061)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Hertz

  7.8 (6852)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Thrifty

  8.6 (5438)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Green Motion

  6.9 (1887)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Express Impress

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Autounion Car Rental

  7.7 (126)
  Från SEK 433 / dag

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Mombasa?

Biluthyrningsföretag i och omkring Mombasa

Om du letar efter en hyrbil i Kenya, men i en annan stad än Mombasa, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Kenya-sidan, där du kan välja i vilken stad i Kenya du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Mombasa

EasyTerra Biluthyrning Mombasa jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platsinformation för Mombasa

Inledning

Mombasa är turistcentret på Kenyas östkust. De vackra stränderna och det rika havslivet gör staden till ett paradis för sol-, havs- och strandälskare, men även för dykare och för dem som gillar att snorkla. Innan Kenyas självständighet styrdes staden av portugiser, araber och britter. Jesusfortet och delar av den gamla innerstaden är kvarlevor från dessa gamla kolonialtider.

Befolkning

Staden har nästan en miljon invånare.

Geografiskt läge

Mombasa är belägen utanför Kenyas östkust på en ö som är åtskild från fastlandet genom två vattendrag: Tudor Creek och Kilindini hamn. Staden har anslutning till fastlandet via två stora broar (New Nyali-bron och Makupa Causeway, samt via en mindre bro nära ett oljeraffineraderi. 

Ekonomi

Kenyas enda stora havshamn är Kilindini hamn. Mombasa är därför ett viktigt handelscentrum. Det finns också ett oljereffineri och en stor cementfabrik. Nära Mombasa finns även underjordiska telekommunikationskablar anlagda. Dessa goda förbindelser med resten av världen är en förutsättning för det växande antalet callcentrer i staden. Mombasa är även ett centrum för turism på östkusten, även om själva staden tar emot få besökare. De flesta turister reser vidare till stränderna norr och söder om Mombasa.

Flygplatser

Mombasa flygplats fullständiga namn är Moi internationella flygplats. Den ligger på fastlandet, 1,3 mil väster om stadens centrum och kan nås med hyrbil via A 109 (Makupa Causeway). Vägen och avfarten till flygplatsen är tydligt skyltade. 

Kollektivtrafik

Minibussar (så kallade matatus) tar dig till alla destinationer. Det är en billig form av kollektivtrafik, men det är inte alltid bekvämt. I Kenya finns det ett talesätt: 'Hur många människor får det plats i en minibuss?' Svar: 'Alltid fler'. Från den centrala busstationen (Bus Depot) i den västra delen av staden avgår det bussar till ett flertal destinationer i Kenya, bland annat till huvudstaden Nairobi. Mombasa har också en järnvägsstation.

Trafik och parkering

Mombasa är en livligt trafikerad stad och det tar lite tid att vänja sig vid körstilen i Afrika. Trafiken kan vara mycket kaotisk och trafikskyltarna verkar främst ha dekorativ betydelse för förarna. Men när man har vant sig vid detta är det inte svårt att ta sig runt. När det är möjligt så bör man parkera sin bil på en övervakade parkeringsplats och inte lämna värdeföremål i bilen (inte ens i bagaget).

Hotell

Det finns en del logi i Mombasa, men det är antagligen enkla pensionat eller hotell som riktar sig mot businessresenärer. De flesta turister bor på hotellen och semesteranläggningarna norr och söder om staden. Självklart så ligger de dyraste hotellen nära stranden; billigare logi finns lite längre bort.

Externa källor

För mer information om Mombasa, rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Kenyan shilling
 • Körriktning
  Vänster
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  100 km/h
 • Språk
  English, Swahili

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Avis
 • Europcar
 • Hertz
 • Thrifty
 • Green Motion
 • Express Impress
 • Autounion Car Rental
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Kenya
 3. Biluthyrning Mombasa