Biluthyrning Turin

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Turin på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Turin.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Turin

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Turin
EasyTerra Biluthyrning Turin är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Turin

Biluthyrning Turin
Biluthyrning Turin

Inledning

Turin är norra Italiens ekonomiska och industriella centrum. Mellan 1562 och 1792 var Turin huvudstad i hertigdömet Savojen. Många praktfulla byggnader i barrockarkitektur har bevarats från den tiden. Några exempel är Piazza Castello, Palazzo Reale, Armeria Reale, Biblioteca Reale och domen med den berömda Turinsvepningen. Under vintern är staden inkörsporten till skidorterna i omgivningen. 2006 hölls Vinter-OS i staden.

Befolkning

Staden har 900 000 invånare. Om man räknar med förorterna bor 2,2 miljoner människor i och runtomkring Turin.

Geografiskt läge

Turin ligger i nordvästra Italien, vid Alpernas fot. Denna bergskedja ligger väster och norr om staden. Staden är belägen vid floden Po. Tre andra floder flyter genom staden: Dora Riparia, Stura di Lanzo och Sangone. Turin har inlandsklimat med kalla vintrar och varma somrar. Under våren och hösten regnar det mycket.

Ekonomi

Staden är ett viktigt industricentrum. Förutom den berömda Fiat fabriken, ligger även Lancia i Turin och det finns många fabriker som tillverkar bildelar. Kaffeproducenten Lavazza har sitt huvudkontor i staden. Kända chokladfabriker som Ferrero, Caffarel och Peyrano har sina säten i staden.

Andra viktiga sektorer är textilindustrin och finansväsendet. Under de senaste åren har Turin fokuserat mer på högteknologisk industri (huvudsakligen IT). En av världens största telekommunikations företag, Telecom Italia, har sitt säte i Turin.

Flygplatser

Den moderna flygplatsens officiella namn är Aeroporto di Torino-Caselle “Sandro Pertini”. Den uppkallades efter en före detta italiensk president (från 1978 till 1985). Flygplatsen är belägen 1,5 mil norr om staden.

Kollektivtrafik

Turin har ett utmärkt kollektivtrafiknätverk med bussar, spårvagnar och tunnelbana. Tunnelbanan byggdes inför Vinter-OS 2006. Idag går linjen mellan Porto Nuova (den främsta tågstationen) och Collegno. Under kommande år kommer tunnelbanan att utvidgas till Lignotto, söder om staden. Det finns åtta spårvagnslinjer och över hundra busslinjer som tar besökarna till alla destinationer i staden. Samtliga kollektiva transportmedel går ofta. Biljetterna varar i 70 minuter och kan användas på alla transportmedel. Man kan köpa dem i tidningskiosker och parkeringsautomater.

Trafik och parkering

För att bekämpa den tunga trafiken skapade zoner med begränsad trafik i centrum. Det är emellertid ganska förvirrande eftersom det finns zoner som är helt begränsade för bilar och andra zoner som har begränsningar under vissa tidpunkter. Dessutom finns det filer på vissa gator med speciella begränsningar, somliga av dem är bara begränsande under vissa tider.

Hur som helst är det bäst att parkera på gatan (i de så kallade blå zonerna), på en parkeringsplats eller i ett garage.

Hotell

Turin har ett brett utbud av logi, som sträcker sig från femstjärniga lyxhotell till mysiga pensionat och bed & breakfasts. För att locka turister erbjuder Turin ofta särskilda paketpris. Mer information finns på turistbyrån på Via Maria Vittoria. 

Externa källor

För mer information om Turin rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Biluthyrningsplatser i Turin

EasyTerra Biluthyrning Turin jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Turin, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.