Biluthyrning Santa Teresa Gallura

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Santa Teresa Gallura på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Santa Teresa Gallura.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Santa Teresa Gallura

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sardinien
  4. Biluthyrning Santa Teresa Gallura
EasyTerra Biluthyrning Santa Teresa Gallura är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Santa Teresa Gallura

Inledning

Santa Teresa Gallura är en populär badort på den norra kusten på Sardinien. Enligt många är dessa de vackraste stränderna i Europa, och den här kusten kallas därför för Costa Esmeralda (Smaragdkusten) med all anledning. Staden har ett trevligt centrum, men utanför högsäsong (sommarmånaderna) stänger många butiker, kaféer och restauranger. 

Befolkning

Staden har ungefär 5 000 bofasta invånare, men under sommarmånaderna kan antalet personer som bor här lätt vara dubbelt eller tre gånger så många. 

Geografiskt läge

Santa Teresa Gallura ligger längst upp i norr på Sardinien, vid Bonifaciosundet. På andra sidan sundet ligger den franska ön Korsika. Staden ligger vid två bukter: Porto Longone, naturhamnen, och Rena Bianca, stadens vita sandstrand som har många besökare under sommarmånaderna. Det finns flera andra stränder nära Santa Teresa Gallura.

Ekonomi

Turismen är den främsta inkomstkällan och skapar många arbetstillfällen. Hela Costa Esmeralda lockar många turister men Santa Teresa Gallura är en av juvelerna i kronan i det här kustområdet. Där är en del handel med närliggande Korsika genom hamnen, men det är inte så mycket. Många lustjakter lägger dock till här. 

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen, Costa Smeralda flygplats, ligger nära Olbia, 6,5 mil med bil sydost om Santa Teresa Gallura. Den är lätt att nå med hyrbil via SS133bis och SS125. Det tar ungefär en timme att köra dit. 

Kollektivtrafik

Det finns ingen stadstrafik, men annars är den allmänna busstrafiken på Sardinen, vilken drivs av Azienda Regionale Sarda Trasporti (ARST), bra. Det finns regelbundna förbindelser med alla större städer; till de mindre byarna kör man oftast en gång om dagen. De små byarna kan man bara nå med hyrbil. 

Trafik och parkering

Gatorna i Santa Teresa Galluras gamla centrum är smala och ibland otillgängliga för bilar. Vanligtvis är det redan från början inte så lätt att hitta en parkeringsplats i centrum, men det är värre under sommarmånaderna. Det är bäst att parkera vid sitt hotell och använda sin hyrbil för utflykter runt om ön. Även om Sardinien inte har några motorvägar så är landsvägarna utmärkta. De mindre vägarna är ofta smala och vindlande och ibland inte stenlagda. Man bör köra försiktigt och sakta här. 

Hotell

Costa Esmeralda är ett populärt semesterområde, inte bara för folk från andra länder än Italien, men också för italienare. De italienska resebyråerna hyr ofta hela hotell för att inhysa sina gäster. Särskilt under sommarmånaderna finns det knappt några hotellrum att få tag på i Santa Teresa Gallura och i övriga Costa Esmeralda. Om man vill besöka Sardinien under dessa månader rekommenderar vi att boka logi i god tid i förväg, även om man vill bo på en campingplats i det här kustområdet. I inlandet kan man i allmänhet hitta lediga rum eller platser på campingplatser. 

Externa källor

För mer information om Santa Teresa Gallura rekommenderar vi Google och följande källor:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Santa Teresa Gallura, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.