Biluthyrning Bolzano

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bolzano på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bolzano

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Bolzano
EasyTerra Biluthyrning Bolzano är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bolzano

Inledning

Bolzano är huvudstaden i den italienska provinsen Sydtyrolen och inkörsporten till Dolomiterna. Man kan göra underbara resor till bergen och på vintern är stadens omgivningar populära bland skidåkare. I staden hittar man också det Arkeologiska museet, där man kan beskåda den berömda ismannen Ötzi.

Befolkning

Bolzano har 100 000 invånare. Staden och provinsen är officiellt tvåspråkiga. I staden talar omkring tre fjärdedelar av invånarna italienska; på landsbygden är förhållandena omvända: här talar majoriteten tyska. Förresten så kallas staden Bozen på Tyska.

Geografiskt läge

Bolzano är belägen i norra Italien, precis söder om gränsen till Österrike och staden Innsbruck. Staden är byggd på den plats där floden Talvera flyter ihop med Isarco.

Ekonomi

Bolzanos och regionens ekonomi är omväxlande: det finns ett flertal vingårdar och man odlar mycket frukt. Mejeriindustrin spelar också en viktig roll, precis som turismen. Eftersom Bolzano är en provinshuvudstad så är många människor anställda inom den offentliga sektorn och servicesektorn. 

Flygplatser

Bolzano Dolomiterna flygplats är belägen fem kilometer sydväster om staden och är enkel att nå med hyrbil. Från stadens centrum tar man först Via Roma söderut och sedan Via Claudia Augusta som leder till flygplatsen. Flygplatsen kan också nås via motorväg A22.

Kollektivtrafik

Bolzano har utmärkt kollektivtrafik. Det finns 17 busslinjer med vilka man kan nå alla platser i och runtomkring staden. Men från klockan 21.00 är tidtabellen begränsad: linjerna 1, 5 och 3 slås då ihop till linje 153 och när det gäller resten av bussarna så går bara linje 2 och 10A (fram till klockan 01.00). Det finns även bergbanor till de tre bergsbyarna i stadens närhet.

Trafik och parkering

Äldre, förorenande bilar (så kallade EURO-0 bilar) är förbjudna i den historiska stadskärnan. Under vintermånaderna är bilar av detta slag bannlysta över hela staden. Om luften är mycket förorenad kan detta förbud utvidgas till EURO-1 kategorin. Man måste betala för att parkera på gatan. Observera: endast bofasta med ett speciellt tillstånd får lov att parkerad vid en vitmålad trottoarkant.

Hotell

Bolzano är starkt inriktad på turism så det är ingen brist på logi i staden. Det finns ställen som passar alla smaker och plånböcker: man hittar enkla gästhus, medelklasshotell och lyxig logi. I Bolzanos omgivningar kan man hyra trevliga bondgårdar. Runt jul är det mycket liv och rörelse i Bolzano. Om man vill bo i staden under denna tid på året så rekommenderar vi att man bokar sitt logi i god tid före resan. 

Externa källor

För mer information om Bolzano rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Bolzano

EasyTerra Biluthyrning Bolzano jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Bolzano, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.