Biluthyrning Tel Aviv

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Tel Aviv på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Tel Aviv.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Tel Aviv

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Israel
  3. Biluthyrning Tel Aviv
EasyTerra Biluthyrning Tel Aviv är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Tel Aviv

Biluthyrning Tel Aviv
Biluthyrning Tel Aviv

Inledning

Tel Aviv är inte den största staden i Israel men det är den viktigaste. Det är också den mest västerländska staden, eller den mest kosmopolitiska - vilket man skulle kunna kalla den om man var positiv. Staden grundades 1909 som motstycke till den arabiska staden Jaffa. Den här historiska staden ligger söder om Tel Aviv och ingår idag i samma kommun. Staden är vackert belägen vid Medelhavet och den har en vacker sandstrand. Längs stranden finns en bulevard med många barer och restauranger. 
I Tel Aviv hittar du mycket arkitektur i den så kallade Bauhaus stilen: sober och funktionell utan krusiduller.

Befolkning

Stadens befolkning har växt våldsamt. 1922 hade staden 15 000 invånare. Mindre än tio år senare hade invånarantalet - om man räknar med befolkningen i förorterna - växt till nästan 1,5 miljon, vilket motsvarar en fjärdedel av landets befolkning.

Geografiskt läge

Tel Aviv ligger i mitten av Israel vid Medelhavet. Staden är byggd på Yarkonflodens södra strand. Landets huvudstad Jerusalem ligger 6 mil sydöst om Tel Aviv. Haifa ligger 1 mil norrut.

Ekonomi

Tel Aviv är Israels ekonomiska motor. Särskilt den 'nya ekonomin" spelar en viktig roll: softwareutveckling och bioteknologi. Dessutom är många företag aktiva inom den kemiska sektorn, samt inom flyg- och elektronikindustrin. Enligt Newsweek Magazine, är Tel Aviv en av världens tio främsta "teknologistäder". Den genomsnittliga utbildningsnivån är mycket hög.

Flygplatser

Den viktigaste flygplatsen i Tel Aviv är också landets viktigaste flygplats: Israel: Ben-Gurions internationalla flygplats, som ligger 2,5 mil sydväster om staden, vid motorvägen till Jerusalem. Det finns buss och tågförbindelser mellan flygplatsen och staden, men de flesta människor tar den så kallade 'sherut', en slags kollektiv taxi som väntar tills det är sju passagerare ombord innan den åker iväg. Restiden till Tel Aviv är ungefär 20 minuter.
Stadens andra flygplats, Sde Dov, används uteslutande för inrikesflyg. Det finns bland annat en reguljär förbindelse till badorten Eilat vid Akababukten i Israels sydligaste del.

Kollektivtrafik

På grund av Tel Avivs allvarliga trafikproblem har man börjat bygga en tunnelbana. Det första tåget beräknas fungera 2012, men den här sortens projekt blir ofta försenade i Israel. Än så länge får du ta bussen. Bussarna går ofta och är punktliga då den livliga trafiken inte hindrar dem från att avgå i tid. En dagsbiljett är bara giltig efter klockan 9, efter morgonens rusningstrafik. Många bussar följer en cirkel som börjar och slutar vid den centrala bussterminalen, nära den främsta tågstationen.

Regionala bussar avgår från gigantiska bussterminalen i södra Tel Aviv ('Tahana Merkazit'), nära tågstationen Hahaganah.
Bussarna kör inte på sabbaten (från fredag eftermiddag till lördag kväll), men 'sherut' är tillgängliga. Dessa minibussar följer fasta rutter och du kan stiga på och av var du vill.

Trafik och parkering

Tel Aviv har breda gator och bulevarder, med under rusningstrafiken täpps de igen. Dessutom har bilförarna i Tel Aviv ett otåligt och aggressivt körsätt. Det är inte ovanligt att de kör om bilen framför genom att köra upp på trottoaren. De flesta attraktioner, barer och restauranger ligger tätt tillsammans, vilket betyder att det egentligen inte är nödvändigt att köra i stadens centrum.

Staden är Israels knutpunkt för trafik. Det finns utmärkta motorvägar som leder norrut (Haifa, motorväg 2), österut (Jerusalem, motorväg 1) och söderut (Beer Sheva, motorvägarna 4 och 20).

Att hitta en parkeringsplats på gatan kan vara svårt. Parkera bara där det är markerat med blåa eller vita linjer. Alla andra färger anger att det är parkeringsrestriktioner. Du behöver ett speciellt kort, på vilket du kan ange vilken dag och tid du har parkerat din bil. Dessa kan köpas i tidningskiosker, på bensinmackar och postkontor.

Det är bättre att parkera din bil på ett av de många informella parkeringsområdena, till exempel vid stranden söder om Opera tornet och längs vägen till Jaffa.

Hotell

I stadens centrum finns ett brett utbud av logi tillgängligt: från enkla vandrarhem till lyxiga femstjärniga hotell. Särskilt på och runtomkring den kända gatan Hayarkon finns många typer av logi tillgänglig. Vi rekommenderar dig emellertid att boka ditt hotellrum i förväg. Tel Aviv är ett populärt resmål både för utländska och inhemska turister. Staden lockar även ett stort antal affärsresande.

Externa källor

För mer information om Tel Aviv rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Tel Aviv

EasyTerra Biluthyrning Tel Aviv jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Israel, men i en annan stad än Tel Aviv, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Israel-sidan, där du kan välja i vilken stad i Israel du vill hyra en bil.