Biluthyrning Abu Dhabi

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Abu Dhabi på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Abu Dhabi.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Abu Dhabi

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Förenade Arabemiraten
  3. Abu Dhabi
EasyTerra Biluthyrning Abu Dhabi är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Abu Dhabi

Biluthyrning Abu Dhabi
Biluthyrning Abu Dhabi

Inledning

Abu Dhabi är huvudstad i Förenade Arabemiraten och ett av de största emiraten inom förbundsstaten, emiratet Abu Dhabi. Det är en väldigt modern stad och har därför få historiska sevärdheter. Abu Dhabi är dock ett shoppingparadis och det finns utmärkta sandstränder nära staden. Många turister gör också resor genom öknen. 

Befolkning

Staden Abu Dhabi har omkring en miljon invånare, däribland många utlänningar från till exempel Indien, Pakistan, Sri Lanka, Filippinerna och afrikanska länder. De är här för att arbeta för de oerhört rika oljeshejkerna. 

Geografiskt läge

Staden ligger i den västra delen av Förenade Arabemiraten, på en ö i den Persiska viken. Tre broar förbinder stadens centrum med fastlandet där förorterna ligger. 

Ekonomi

Olja, olja, olja, det är vad Abu Dhabis ekonomi går ut på. Abu Dhabi har de överlägset största oljereserverna i Förenade Arabemiraten. Dessa rikliga oljereserver har också gjort det möjligt för landet att rikta in sig på andra ekonomiska verksamheter, däribland enorma köpcentrer och andra stora projekt, såväl som turism. 

Flygplatser

Abu Dhabi internationella flygplats ligger 3,2 mil öster om stadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Från centrum finns det tre vägar som leder till flygplatsen: Khaleej Al Arabi (väg nummer 30), Sheikh Rashid Al Maktoum Street (väg nummer 2) samt Salam Street (väg nummer 8).

Kollektivtrafik

Staden har nyligen investerat mycket pengar i att utvidga kollektivtrafiken. Abu Dhabi har numera ett omfattande bussnät, med extremt moderna bussar. Det finns också många taxibilar, vars förare alltid kommer från utlandet (långt bortifrån). 

Trafik och parkering

Att köra bil i Abu Dhabi är inte för de som är rädda för kaotiskt och ibland helt enkelt vårdslöst körande. Även om en hel del har investerats i infrastruktur och det därför finns stora, breda vägar, är trafiken i och runt om staden extremt intensiv. Det kan också vara svårt att hitta parkeringsplats för ens hyrbil. I centrum måste man betala för att parkera på gatan; att parkera i något köpcentrums parkeringshus är oftast gratis. 

Hotell

Abu Dhabi har ett stort urval av hotell, men man bör inte förvänta sig att hitta något billigt hotellrum. De absolut flesta hotellen faller inom kategorin lyx- eller extrem lyx. Hotell i Abu Dhabi kostade tidigare hälften av i det större Dubai, men detta är inte längre fallet. 

Externa källor

För mer information om Abu Dhabi rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Abu Dhabi

EasyTerra Biluthyrning Abu Dhabi jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Förenade Arabemiraten, men i en annan stad än Abu Dhabi, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Förenade Arabemiraten-sidan, där du kan välja i vilken stad i Förenade Arabemiraten du vill hyra en bil.